Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Γαλλική Startup R-PUR “στοχεύει” να επεκταθεί στην Ασία

Η R-PUR, μια γαλλική Startup που κατασκευάζει αντι-ρυπογόνες μάσκες προσώπου, θέλει να εξάγει το προϊόν της στην Ασία, απευθυνόμενη σε καταναλωτές στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

Παρόλο που η εταιρεία που εδρεύει στο Παρίσι δεν έχει ακόμη προσελκύσει Ασιάτες επενδυτές, σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα γραφείο στο Χονγκ Κονγκ και να συνεργαστεί με περιφερειακούς εταίρους, τους οποίους αρνήθηκε να κατονομάσει, προκειμένου να διαθέσει στην τοπική αγορά τις μάσκες R-PUR Nano.

“Το κοινό ανταποκρίθηκε καλά στην διαδικτυακή εκστρατεία μάρκετινγκ μετά από πρόσφατα επεισόδια ρύπανσης της ατμόσφαιρας στην Ταϊλάνδη και τη Νότια Κορέα, γεγονός που ενίσχυσε την απόφασή μας να εισέλθουμε στις ασιατικές αγορές”, δήλωσε ο Flavien Hello, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της R-PUR.

Η εταιρεία έχει πωλήσει μέχρι στιγμής 10.000 μάσκες είπε επίσης, προσθέτοντας ότι το 70% αυτών ήταν στη Γαλλία. Η R-PUR συγκέντρωσε πέρυσι 250.000 ευρώ από δύο γύρους crowdfunding και βρίσκεται στη διαδικασία εξασφάλισης ενός νέου γύρου επενδύσεων, του οποίου το ποσό αρνείται να αποκαλύψει.

Η μάσκα R-PUR Nano αποτελείται από δύο μέρη, ένα φίλτρο που μπορεί να αντικατασταθεί και μια επαναχρησιμοποιούμενη μάσκα υφάσματος. Μια εφαρμογή υπολογίζει πότε πρέπει να αντικατασταθεί το φίλτρο με βάση την ποιότητα του αέρα στην τοποθεσία του χρήστη. Η R-PUR δήλωσε ότι η μάσκα της υπερβαίνει το ευρωπαϊκό πρότυπο πιστοποίησης EN149-FFP3, το οποίο προσφέρει το υψηλότερο επίπεδο προστασίας.

Οι πωλήσεις συσκευών καθαρισμού του αέρα, από μάσκες προσώπου έως καθαριστές αέρα, έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια καθώς η ποιότητα του αέρα στις μεγάλες πόλεις συνεχίζει να μειώνεται.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις