Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

BetterUp: 103 εκατ. δολάρια σήκωσε η career coaching Startup

Η career coaching Startup BetterUp, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, συγκέντρωσε 103 εκατ. δολάρια σε τρίτο γύρο χρηματοδότησης, του οποίου ηγήθηκε η Lightspeed Venture Partners, με συμμετοχή των Threshold Ventures, Crosslink Capital, Tenaya Capital, Freestyle Capital, και Silicon Valley Bank.

Η BetterUp, που ιδρύθηκε το 2016, είναι μια πλατφόρμα κινητής τηλεφωνίας που συνδέει τους εργαζομένους με πιστοποιημένους coaches, με τους οποίους συζητούν ένας προς έναν, μέσω τηλεφώνου, μηνυμάτων ή βιντεοκλήσης. Η πλατφόρμα BetterUp, η οποία λειτουργεί με βάση το συνδρομητικό μοντέλο SaaS, παρέχει επίσης στους εργοδότες αναλυτικά στοιχεία για την παρακολούθηση της προόδου τους σε τομείς όπως η ηγετική αποτελεσματικότητα, η παραγωγικότητα και η ευτυχία.

Η εταιρεία επεκτάθηκε πέρα από την βασική πλατφόρμα coaching ένας προς έναν πέρυσι με πολλά νέα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένης μιας υπηρεσίας που ονομάζεται Extended Network και περιλαμβάνει ειδικούς κάθε είδους που καλύπτουν θέματα όπως η βελτίωση του ύπνου, της διατροφής και άλλα.

«Συνδυάζοντας την ανθρώπινη τεχνογνωσία, τις τελευταίες εξελίξεις στην επιστημονική έρευνα και τις ψηφιακές τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης, παρέχουμε πρωτοφανή επίπεδα εξατομικευμένης μάθησης», σημείωσε ο συνιδρυτής και CEO της BetterUp, Alexi Robichaux. «Μετασχηματίζουμε τους ανθρώπους και τους χώρους εργασίας με τον μόνο τρόπο που είναι βιώσιμος – από κάτω προς τα κάτω – ένα άτομο κάθε φορά».

Η αμερικανική βιομηχανία coaching είναι μια βιομηχανία δισεκατομμυρίων και, από την πλευρά της, η BetterUp ισχυρίζεται ότι έχει τριπλασιάσει τα έσοδά της από το 2018. Έχει επίσης συγκεντρώσει ένα κατάλογο μεγάλων πελατών όπως οι Airbnb, Lyft, LinkedIn, Symantec, Logitech, Equinix και Mars.

Μέχρι σήμερα, η BetterUp είχε σηκώσει περίπου 42 εκατ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένου ενός γύρου 13 εκατ. δολαρίων το 2016 και ενός γύρου ύψους 26 εκατ. δολαρίων πέρυσι. Με άλλα 103 εκατ. δολάρια στην τράπεζα, η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει στην βελτίωση των προϊόντων της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις