Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση 31 εκατ. δολαρίων για την Ισραηλινή Startup AnyVision

Η AnyVision, εταιρεία που κατασκευάζει λογισμικό αναγνώρισης προσώπου, σώματος και αντικειμένων, ανακοίνωσε σήμερα ότι εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 31 εκατ. δολαρίων, ολοκληρώνοντας έναν πρώτο γύρο χρηματοδότησης 74 εκατ. δολαρίων.

Η τελευταία επένδυση «έρχεται» από την Μ12, το venture fund της Microsoft, την DFJ Growth και την OG Technology Partners. Η εταιρεία είχε πρόσφατα ανακοινώσει την εξασφάλιση 43 εκατ. δολαρίων σε έναν γύρο με συμμετοχή των LightSpeed Venture Partners, Robert Bosch GmbH, Qualcomm Ventures, Eldridge Industries και άλλων.

Η AnyVision, με έδρα το Τελ Αβίβ, ιδρύθηκε το 2015 από τους Eylon Etshtein, Neil Robertson και Shlomo Ben-Artzi. Η εταιρεία εξειδικεύεται σε λογισμικό αναγνώρισης προσώπου, σώματος και αντικειμένων και έχει αναπτύξει έναν κορμό λύσεων που καθιστά όλες τις κάμερες «έξυπνες».

Ο Etshtein δήλωσε ότι «υπάρχουν πολύ λίγες φορές στις επιχειρήσεις που έχεις την ευκαιρία να οικοδομήσεις μια εντελώς νέα βιομηχανία μαζί με κορυφαίους παίκτες του οικοσυστήματος. Είμαστε τυχεροί που έχουμε την υποστήριξη κατασκευαστών chip, όπως η Qualcomm, κατασκευαστών φωτογραφικών μηχανών, όπως η Bosch, και τώρα παρόχων υπηρεσιών cloud όπως η Microsoft. Έχουμε τον βέλτιστο συνδυασμό βιομηχανικής υποστήριξης και οικονομικής δύναμης για να γίνουμε ο ηγέτης αυτής της βιομηχανίας».

Η AnyVision αναπτύσσει επί του παρόντος τεχνολογία ασφάλειας και επιτήρησης, ελέγχου ταυτότητας μέσω κινητού τηλεφώνου, ελέγχου πρόσβασης και real-world analytics. Αυτές οι βασικές λύσεις χρησιμοποιούνται σε διάφορες βιομηχανίες όπως τράπεζες, στάδια, καζίνο και σε καταστήματα λιανικού εμπορίου για την βελτίωση της ασφάλειας, την εξοικονόμηση κόστους και την αύξηση της ικανοποίησης των πελατών. Η νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για τη συνέχιση της ανάπτυξης της εταιρείας.

Η AnyVision απασχολεί πάνω από 240 υπαλλήλους σε γραφεία σε Τελ Αβίβ, Νέα Υόρκη, Μεξικό, Λονδίνο και Σιγκαπούρη και έχει μια ομάδα με πάνω από 30 διδακτορικούς φοιτητές που είναι επικεντρωμένη αποκλειστικά στην έρευνα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις