Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η HR Startup hokify εξαγοράστηκε από την karriere.at

Η αυστριακή HR startup hokify, εξαγοράστηκε από την επίσης αυστριακή HR πλατφόρμα karriere.at, έναντι επταψήφιου ποσού, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Το νέο κεφάλαιο θα χρησιμοποιηθεί για την επέκταση της πρώτης στην Γερμανία.

“Με την επένδυση, η hokify θέλει να επιταχύνει την ανάπτυξή της και να εδραιωθεί μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια ως ηγέτης της αγοράς στον κλάδο της πρόσληψης εξειδικευμένων εργαζόμενων σε Γερμανία και Αυστρία” αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου.  Η εταιρεία θα επενδύσει το κεφάλαιο στην επέκταση της ομάδας και στις εκστρατείες μάρκετινγκ στη Γερμανία. Επί του παρόντος, η Startup έχει 25 υπαλλήλους σε αυτήν την χώρα.

Για την karriere.at, ο κύριος λόγος της επένδυσης ήταν η επιτυχία της hokify. “Η επιτυχία της hokify επιβεβαιώνει την απόφασή μας υπέρ μιας στρατηγικής συνεργασίας. Η επέκταση της επένδυσής μας ήταν το επόμενο λογικό βήμα”, δήλωσε ο Klaus Hofbauer, διευθύνων σύμβουλος της karriere.at.

Η hokify, η οποία ιδρύθηκε το 2015 από τους Daniel Laiminger, Simon Tretter και Karl Edlbauer είναι μια Startup που ειδικεύεται στην πρόσληψη επαγγελματιών στον τομέα του τουρισμού, της εστίασης, της βιοτεχνίας και του εμπορίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της εταιρείας, η εφαρμογή και η ιστοσελίδα της έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά από τον Μάρτιο του 2016 και έχουν βοηθήσει περισσότερους από 15 χιλ. ανθρώπους να βρουν επιτυχώς νέα δουλειά.

Με τη νέα επένδυση, στους ιδρυτές της παραμένει το 10% των μετοχών της εταιρείας ενώ το 70% ανήκει πλέον στην karriere.at. Ωστόσο, λειτουργικά, η hokify θα παραμείνει ανεξάρτητη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις