Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Under Armour σχεδίασε “έξυπνο” παπούτσι το οποίο μετρά την αρτηριακή πίεση

Η Under Armour Inc. σχεδίασε ένα νέο «έξυπνο» αθλητικό παπούτσι το οποίο θα μπορεί να μετράει την πίεση του αίματος και να βοηθάει αυτόν που το φοράει να επανέλθει πιο γρήγορα μετά τη γυμναστική.

Η αίτηση που έγινε από την εταιρεία για την κατοχύρωση της πατέντας, περιγράφει δύο εκδοχές των παπουτσιών. Η μία, θα μπορεί να συνδεθεί σε μία συσκευή, παρόμοια με το Fitbit η οποία θα καταγράφει την αρτηριακή πίεση του αθλητή. Στη συνέχεια, και με βάση την μέτρηση, οι σόλες των παπουτσιών θα προσαρμόζονται για να βελτιώνουν τη ροή του αίματος. Το δεύτερο μοντέλο περιέχει έναν «ανιχνευτή» στον πάτο του παπουτσιού, ο οποίος επίσης θα μπορεί να μετρά την πίεση.

Η συγκεκριμένη αίτηση δεν εγγυάται βέβαια ότι το προϊόν θα φτάσει στην αγορά, όμως μας δίνει κάποιες περαιτέρω πληροφορίες πάνω σε αυτά που σχεδιάζει και ερευνά η εταιρεία. Άλλωστε, στελέχη της Under Armour έχουν μιλήσει κατά καιρούς για την αφοσίωση της εταιρείας στον σχεδιασμό προϊόντων που κάνουν τους αθλητές να αποδίδουν καλύτερα και όχι απλώς ειδών «αθλητικού τύπου».

Πέρυσι κυκλοφόρησαν τα παπούτσια HOVR της εταιρείας τα οποία διαθέτουν αισθητήρα ο οποίος παρακολουθεί το μήκος της διαδρομής καθώς και τον ρυθμό και την απόσταση που διανύει ο χρήστης. Τα παπούτσια συνδέονται με την εφαρμογή MapMyRun της εταιρείας.

Η «επαναφορά» του αθλητή είναι επίσης στο επίκεντρο των τελευταίων καινοτομιών της Under Armour. Η εταιρεία λάνσαρε φέτος μια νέα σειρά ένδυσης, ονόματι Rush, η οποία είναι φτιαγμένη από ύφασμα, το οποίο μετατρέπει τη θερμότητα από το σώμα του αθλητή σε ενέργεια που «επαναφορτίζει» τους μύες του.

Η εταιρεία κυκλοφόρησε επίσης μια σειρά πιτζαμών το 2017 που βοηθά τους αθλητές να επανέλθουν γρηγορότερα καθώς κοιμούνται.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις