Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέο κινηματογραφικό studio στη Θεσσαλονίκη από τη Βουλγάρικη Nu Boyana

Η εταιρεία παραγωγής ταινιών Nu Boyana Film Studios, με έδρα τη Βουλγαρία, που έχει συμμετάσχει στην παραγωγή κορυφαίων ταινιών του Χόλυγουντ, ετοιμάζεται να επεκταθεί στην Θεσσαλονίκη, με τη δημιουργία ενός studio.

Η συνεργασία με τον John Kalafatis, CEO των York Studios, θα ονομάζεται Nu Boyana Hellenic, και σύμφωνα με το Variety θα υπογραμμίσει την αναπτυσσόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών.

“Με την Ελλάδα να ανακοινώνει τις φορολογικές μειώσεις της, αρχίσαμε να κοιτάμε πολύ πιο σοβαρά τις ευκαιρίες που υπάρχουν”, ανέφερε ο CEO της Nu Boyana, Yariv Lerner. “Συνειδητοποιήσαμε ότι είναι μια υπέροχη χώρα με εξαιρετικές τοποθεσίες, αλλά χωρίς υποδομές.

Επιπλέον λόγοι που τους έκαναν να επιλέξουν την συμπρωτεύουσα ήταν, όπως ανέφερε ο Lerner, η κοντινή της απόσταση από τη Βουλγαρία, το διεθνές αεροδρόμιο καθώς και η ομορφιά της παραθαλάσσιας πόλης σε συνδυασμό με το ακμάζον πολιτισμικό σκηνικό και το φεστιβάλ κινηματογράφου της.

H δημιουργία του νέου studio δεν είναι η πρώτη φορά που η βουλγαρική εταιρεία “μπαίνει” στην ελληνική βιομηχανία. Πέρυσι ο Lerner ανακοίνωσε μια συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (EKOME) για να εκπαιδεύσει νέους Έλληνες επαγγελματίες του χώρου στη Σόφια.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις