Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

BITE Awards: Διάκριση για τη νέα εφαρμογή αυτοματισμού της Eurobank

Η Eurobank διακρίθηκε στην κατηγορία «Νέες Τεχνολογικές Τάσεις σε εφαρμογές και Υπηρεσίες» στα φετινά BITE Awards κερδίζοντας το βραβείο SILVER για την εφαρμογή Robotic Process Automation στις υπηρεσίες της.

Το Robotic Process Automation είναι μία αναδυόμενη τεχνολογική πρακτική, η οποία μέσω ενός εξειδικευμένου λογισμικού, εξομοιώνει και εκτελεί πολύπλοκες, χρονοβόρες και κουραστικές τυποποιημένες διαδικασίες που μέχρι τώρα εκτελούνταν από άνθρωπο. Με τον κατάλληλο προγραμματισμό το «ρομπότ» μπορεί να συνδέεται σε εφαρμογές (log in), να περιηγείται σε οθόνες εφαρμογών και αρχεία, να διαβάζει, συμπληρώνει, μεταφέρει και αντιγράφει δεδομένα σε πολλαπλές οθόνες, εφαρμογές και ηλεκτρονικές φόρμες, να συγκρίνει δεδομένα από διαφορετικές πηγές (reconciliations). Επιπλέον είναι σε θέση να πραγματοποιεί υπολογισμούς, να παίρνει αποφάσεις, βάσει συγκεκριμένων κανόνων, να παράγει αναφορές, να ανοίγει emails και επισυναπτόμενα αρχεία και να διαμορφώνει και αποστέλλει emails με τυποποιημένα κείμενα και αποδέκτες.

Η Eurobank ξεκίνησε ήδη από το 2017 δοκιμαστικά την εφαρμογή της καινούργιας τεχνολογίας και στις αρχές του 2018 προχώρησε στη διαμόρφωση ενός Robotic Process Automation Center of Excellence με σκοπό την προσαρμογή του λειτουργικού της μοντέλου, ώστε να επιτευχθεί η γρήγορη διάδοση της νέας αυτής τεχνολογίας σε επίπεδο Τράπεζας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις