Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο οργανισμός συγκοινωνιών του Λονδίνου θα «παρακολουθεί» τις διαδρομές των επιβατών

Ο οργανισμός Transport for London (TfL) που είναι υπεύθυνος για τις συγκοινωνίες στο Λονδίνο, ανακοίνωσε χθες ότι θα ξεκινήσει να «παρακολουθεί» τους επιβάτες του μετρό μέσω του Wi-Fi από τα κινητά τους, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Ο TfL θα χρησιμοποιεί τα δεδομένα για να «κατανοήσει» καλύτερα το πώς κινούνται οι επιβάτες μέσα στο συγκοινωνιακό σύστημα. Επιπλέον, με τα δεδομένα αυτά, όπως είπε, θα ενημερώνει τους επιβάτες για την συμφόρηση και πώς να την αποφύγουν.

Θα υπάρχουν πομποί WiFi σε κάθε σταθμό για τη συλλογή των πληροφοριών οι οποίες θα βοηθήσουν τον TfL να δημιουργήσει ένα σύνολο δεδομένων για το ποιες γραμμές χρησιμοποιούνται για ποιες συγκεκριμένες διαδρομές και πώς επηρεάζεται η κυκλοφορία.

Αυτός ο τύπος δεδομένων συλλεγόταν στο παρελθόν μέσω των καρτών Oyster και άλλων καρτών πληρωμής, ωστόσο καταγράφονταν είσοδοι και έξοδοι, όχι ολόκληρες διαδρομές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπάρχει επίσης η πιθανότητα τα δεδομένα να χρησιμοποιηθούν για διαφημιστικούς σκοπούς, αφού ο TfL αντιμετωπίζει κάποια οικονομικά θέματα τελευταία. Για παράδειγμα, τα δεδομένα θα μπορούσαν να δώσουν στον TfL τη δυνατότητα να χρεώνει τις διαφημίσεις περισσότερο σε πιο πολυσύχναστες περιοχές.

Η Lauren Sager Weinstein, chief data officer του TfL, δήλωσε ότι δήλωσε κατανοεί τις συνέπειες της συλλογής δεδομένων από τους επιβάτες και ότι έχει «επίγνωση της ευθύνης» της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις