Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Wind Mobility σήκωσε 50 εκατ. δολάρια για να κυκλοφορήσει τα νέα της πατίνια

Η Wind Mobility, η Startup με έδρα σε Βερολίνο και Βαρκελώνη, που νοικιάζει ηλεκτρικά scooters σε Ευρώπη, Ισραήλ και Ασία, σήκωσε 50 εκατ. δολάρια σε έναν πρώτο γύρο χρηματοδότησης, τον οποίο «υποστήριξαν» ήδη υπάρχοντες επενδυτές.

Η εταιρεία είχε σηκώσει άλλα 22 εκατ. δολάρια από την Κινεζική Source Code Capital και την Ευρωπαϊκή HV Holtzbrinck Ventures πριν από οκτώ μήνες, όταν «άφησε» τις ενοικιάσεις ποδηλάτων και άρχισε να ασχολείται με τα ηλεκτρικά πατίνια.

Στο μεταξύ, η Wind Mobility αποκάλυψε και κάποιες πληροφορίες για τα πατίνια «τρίτης γενιάς» τα οποία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει με την νέα χρηματοδότηση. Τα νέα scooter είναι, σύμφωνα με την Startup, πιο ανθεκτικά και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, με αυτονομία 65-80 χιλιομέτρων μεταξύ των φορτίσεων. Η Wind επίσης ισχυρίζεται ότι είναι αδιάβροχα και έχουν αυξημένη «διάρκεια ζωής» που μπορεί ξεπεράσει τους 12 μήνες, με συνεχή χρήση.

“Αυτός ο γύρος θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στο μέλλον της Wind Mobility, καθώς και το μέλλον των ηλεκτρικών σκούτερ και του ευρύτερου οικοσυστήματος”, δήλωσε ο Eric Wang, ιδρυτής της Wind Mobility. “Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με το μακροπρόθεσμο δυναμικό της βιομηχανίας των μικρομεταφορών”, συμπλήρωσε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις