Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η FinTech Habito “λανσάρει” τα δικά της στεγαστικά δάνεια

Η FinTech Startup Habito, επεκτείνει τις δραστηριότητές της και ξεκινά να παρέχει στεγαστικά δάνεια, χωρίς ενδιάμεσο, μετά τη λήψη της σχετικής άδειας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Habito ισχυρίζεται ότι έχει δημιουργήσει μια ιδιόκτητη πλατφόρμα δανεισμού για να μπορέσει να προσφέρει τα δικά της καινοτόμα προϊόντα στεγαστικών δανείων που καλύπτουν μερικά από τα κενά στην τρέχουσα αγορά.

Το πρώτο προϊόν της Habito είναι ένα στεγαστικό δάνειο «buy-to-let», ένα δάνειο για την αγορά κατοικίας με σκοπό την ενοικίαση, και η εταιρεία υποστηρίζει ότι, με την τεχνολογία της, θα μειώσει τον χρόνο από την αίτηση μέχρι την προσφορά του δανείου στο μισό. Για να το πετύχει αυτό, η πλατφόρμα Habito ενσωματώνει τη διαδικασία μεταβίβασης -παρέχοντας παράλληλα μεγαλύτερη διαφάνεια στον αγοραστή- και μειώνει τα απαιτούμενα έγγραφα.

«Όλες οι αξιολογήσεις και οι έλεγχοι απάτης γίνονται αυτόματα και όλα τα έγγραφα τεκμηριώνονται ψηφιακά, πράγμα που σημαίνει ότι οι πελάτες δεν θα χρειαστεί να περιμένουν για να προχωρήσει η αίτησή τους», αναφέρει η Habito.

Τα δάνεια χρηματοδοτούνται μέσω μιας επένδυσης ύψους 500 εκατ. λιρών, από ένα ανώνυμο «ηγετικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που ελέγχεται από την FCA».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις