Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στάλθηκαν τα πρώτα δοκιμαστικά μηνύματα έκτακτης ανάγκης από το 112

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η δοκιμαστική άσκηση ειδοποίησης μέσω μηνυμάτων «112» στο κέντρο επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν από τις 12:00, έφτασε στα κινητά τηλέφωνα πολλών ειδοποίηση η οποία έγραφε «Ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης: Ακραία κατάσταση», με την υποσημείωση ότι πρόκειται για δοκιμαστική εκπομπή μηνύματος.

Ο Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία στο τέλος του 2019, καθώς τότε θα είναι έτοιμο να παραδοθεί το έργο της γραμμής έκτακτης ανάγκης 112, σύμφωνα με την πληροφόρηση που παρείχε η διοίκηση της εταιρείας Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην ενημέρωση για τη φονική κακοκαιρία που σάρωσε τη Χαλκιδική ανέφερε πως άμεση προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η λειτουργία του αριθμού έκτακτης ανάγκης, ο οποίος λειτουργεί σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, εκτός από την Ελλάδα και τη Μάλτα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις