Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η AeroFarms σήκωσε 100 εκατ. δολάρια για την επέκταση των καλλιεργειών της

Η AeroFarms, μία από τις πρώτες αμερικανικές εταιρείες εσωτερικών καλλιεργειών, σήκωσε 100 εκατ. δολάρια για να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της και να διευρύνει την παραγωγή της με νέα προϊόντα, σύμφωνα με τους FT.

Επικεφαλής της χρηματοδότησης, η οποία ανεβάζει την αξία της εταιρείας στα 550 εκατ. δολάρια, είναι η Ingka, υφιστάμενη μέτοχος και μητρική εταιρεία της Ikea. Στον γύρο συμμετείχαν και άλλοι μέτοχοι συμπεριλαμβανομένων των Wheatsheaf, ADM Capital, καθώς και των Mission Point Capital, China’s GSR Ventures και AllianceBernstein.

Η εταιρεία παράγει κυρίως ρόκα, κάρδαμο και λάχανο και διανέμει τα προϊόντα της σε μια «ακτίνα» 50 μιλίων από τις εγκαταστάσεις της, σύμφωνα με τον Marc Oshima, υπεύθυνο μάρκετινγκ της AeroFarms. Η εταιρεία θα αρχίσει να προμηθεύει τη Singapore Airlines τον Σεπτέμβριο και σχεδιάζει να αρχίσει να καλλιεργεί μούρα.

Η χρηματοδότηση της AeroFarm ακολουθεί αυτήν της InFarm, με έδρα το Βερολίνο, η οποία εξασφάλισε 100 εκατ. δολάρια νωρίτερα αυτόν τον μήνα από την εταιρεία Atomico που ανήκει στον ιδρυτή του Skype, Niklas Zennström.

Επιπλέον, το βρετανικό online supermarket, Ocado, πρόσφατα ανακοίνωσε την επένδυση 17 εκατ. λιρών σε εσωτερικές καλλιέργειες, ενώ την ίδια ώρα, η startup κάθετων καλλιεργειών Intelligent Growth Solutions από την Σκωτία, σήκωσε 5,4 εκατ. λίρες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις