Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Cyprus Seeds: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τις “προκλήσεις” των Startups

Το Cyprus Seeds διοργάνωσε Εκδήλωση Δικτύωσης και Συζήτηση σχετικά με το “Τι δημιουργεί ή παραβιάζει μια νεοσύστατη τεχνολογική εταιρεία”, με την υποστήριξη του MIT Club, Harvard Club, Oxford Club and Cambridge Club της Κύπρου και την παρουσία όλων των ερευνητικών ομάδων που συμμετείχαν στις γραπτές αιτήσεις του προγράμματος.

Κύρια ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Άννα Πρωτοπαπάς, μέλος του ΔΣ του Cyprus Seeds και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Mersana Therapeutics, μιας νεοσύστατης βιοτεχνολογίας στις ΗΠΑ που αναπτύσσει νέες θεραπείες για ασθενείς με καρκίνο.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, η κα Πρωτοπαπάς συζήτησε τους τρόπους ανάπτυξης του νεοσύστατου οικοσυστήματος στην Κύπρο. Τόνισε ότι οι προσπάθειες όπως το Cyprus Seeds, μπορούν να συμβάλουν αρκετά σε αυτή την προσπάθεια. Επίσης, μοιράστηκε με τους προσκεκλημένους πολύτιμες συμβουλές για επιτυχημένες νεοσύστατες επιχειρήσεις.

Στην συνέχεια της παρουσίασης της, ακολούθησε μια συζήτηση με πέντε έμπειρους ομιλητές για τα θέματα που συχνά παραβιάζουν μια επιχείρηση ανεξάρτητα από τη δύναμη του επιχειρηματικού σχεδίου και πώς η εταιρική δέσμευση μπορεί να βοηθήσει τις νεοσύστατες επιχειρήσεις και τις πανεπιστημιακές εταιρείες.

Οι ομιλητές στη συζήτηση ήταν οι: Κυριάκος Κόκκινος, Επικεφαλής Επιστήμονας  Έρευνας και Καινοτομίας και Πρόεδρος του ΙδΕΚ, Μαρία Τσιάκκα, Διευθύντρια της Tsiakkastel Office Line, Δρ. Γιώργος Κασσίνης, Αναπληρωτής Καθηγητής Στρατηγικής, Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Ανδρέας Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Junior Achievement και Διευθυντής Επιχειρήσεων της Ελληνικής Τράπεζας και Πάνης Πιερή, Ιδρυτής του blog DisruptCyprus.com

Στόχος του Cyprus Seeds είναι να χρηματοδοτεί έρευνες που διεξάγονται στην Κύπρο, σε οποιοδήποτε γνωστικό αντικείμενο και κλάδο – που έχει αναγνωρίσιμο δυναμικό ανάπτυξης στην αγορά, εστιάζοντας παράλληλα στην ελαχιστοποίηση της αβεβαιότητας και καθιστώντας έτσι την τεχνολογία περισσότερο ελκυστική σε επενδυτές. Εκτός από χρηματοδότηση, το Cyprus Seeds θα προσφέρει καθοδήγηση (one-to-one mentoring), κατάρτιση σε θέματα εμπορικών δεξιοτήτων (business skills workshops) και δυνατότητες δικτύωσης (networking) τόσο με εγχώριους όσο και με διεθνείς επενδυτές. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στήριξης του Cyprus Seeds μπορεί κάποιος να αναζητήσει στην ιστοσελίδα www.cyprusseeds.com.

Πρόσφατα, το Cyprus Seeds ανακοίνωσε τις επτά ομάδες που θα στηρίξει κατά την διάρκεια του πρώτου χρόνου λειτουργίας του Προγράμματος, 2019-2020. Οι τρεις  ομάδες προέρχονται από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, δύο από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και δυο από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής. Τέσσερις από τις επτά ομάδες είναι στον τομέα της Υγείας, δύο από την Ενέργεια και το Νερό και μία ομάδα από τον τομέα των Συσκευών και Υλικών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις