Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Intoolab εξασφάλισε χρηματοδότηση από το Startup Funding Club

Το Startup Funding Club ολοκλήρωσε πρόσφατα έναν γύρο χρηματοδότησης στην ελληνική startup Intoolab, που ασχολείται με την τεχνητή νοημοσύνη. Η εταιρεία έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα όπου ερευνητές, υπάλληλοι R&D, καθηγητές και μαθητές εργάζονται σε ερευνητικά έργα χρησιμοποιώντας τον Tzager, έναν από τους πρώτους τεχνητούς «επιστήμονες» που εκπαιδεύεται στο πεδίο της Βιοϊατρικής.

Ο «τεχνητός επιστήμονας» Tzager, που λειτουργεί με AI, βρίσκεται υπό ανάπτυξη σε συνεργασία με ερευνητικές ομάδες από μερικά από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα παγκοσμίως. Οι δημιουργοί του επιδιώκουν να διαμορφώσουν τα πρώτα βήματα προς έναν πραγματικό «μεσάζοντα» που μπορεί να συνδέσει τις γνώσεις του τομέα της Βιοϊατρικής με τις πραγματικές ανάγκες των Φαρμακευτικών, Ερευνητικών Κέντρων και του τομέα της Ιατρικής.

Η ομάδα εργάζεται σε αυτήν την τεχνολογία από το 2016 και έχει καταταχθεί σε κορυφαίες λίστες εκδηλώσεων και διαγωνισμών startups όπως οι WebSummit, Startup Bootcamp (Top 20), Startup Grind (Top 50) και Webit (Top 100). Επιπλέον, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intoolab, Νίκος Τζαγκαράκης, εργάζεται στενά και έχει προσκληθεί ως ομιλητής σε πανεπιστημιακές εκδηλώσεις στο Imperial College, στο CASS Business School, στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ (Λονδίνο) και στο Aegean College.

Με τη χρηματοδότηση που έλαβε – η οποία περιλαμβάνει επενδύσεις τόσο από κεφάλαια πρώιμου σταδίου του SFC όσο και από το Angel Network του SFC – η Intoolab θα υποστηρίξει την ανάπτυξη του ΑΙ επιστήμονα, Tzager. Η εταιρεία επιδιώκει επίσης να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για να εδραιώσει την παρουσία της στον τομέα της Βιοϊατρικής σε Ηνωμένο Βασίλειο, εστιάζοντας στις ανάγκες των φαρμακευτικών εταιρειών και των ερευνητικών κέντρων.

Ο Νίκος Τζαγκαράκης, CEO της Intoolab δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε μέρος ενός τόσο σημαντικού χαρτοφυλακίου και που θα συνεργαστούμε στενά με μια τόσο μεγάλη ομάδα όπως αυτή του SFC. Από την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε, ο Stephen Page μας έδειξε ότι καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον και μοιραζόμαστε την ίδια φιλοδοξία για παγκόσμια εμβέλεια και τεχνολογική αριστεία. Ο κύριος στόχος μας είναι να δείξουμε στον κόσμο της ιατρικής ότι οι Intoolab και Tzager σύντομα θα είναι το πλησιέστερο που μπορούν να φτάσουν στην πραγματική AI – ειδικά όταν μιλάμε για την ανακάλυψη φαρμάκων. Δεν μπορείτε να έχετε καλύτερους επιστήμονες από εκείνους που μπορούν να επεξεργάζονται εκατομμύρια δεδομένα μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ παράλληλα κατανοούν ολόκληρη τη διαδικασία από έναν ερευνητικό στόχο μέχρι την ολοκλήρωσή του. Αυτό κάνουμε».

Ο Stephen Page, CEO του SFC ανέφερε: «Ήταν προφανές όταν συναντήσαμε για πρώτη φορά την ομάδα Intoolab ότι είχε κάτι πολύ ξεχωριστό. Το προϊόν Tzager θα φέρει τις ιατρικές γνώσεις του πλανήτη σε όλους τους σπουδαστές και τους ερευνητές. Είναι η “wikipedia” της ιατρικής γνώσης – και είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμμετέχουμε στο ταξίδι της Intoolab».

Σημειώνεται ότι το Startup Funding Club είναι βρετανικός οργανισμός angel επενδύσεων, ο οποίος παρέχει seed χρηματοδότηση και υποστήριξη σε “υποσχόμενες” startups.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις