Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Gamaya: Χρηματοδότηση 10,9 εκατ. ευρώ σήκωσε η AgTech Startup

H Gamaya, μια ταχέως αναπτυσσόμενη Ελβετική AgTech startup, ενεργή στον τομέα της ψηφιακής γεωργίας, σήκωσε περίπου 10,9 εκατ. ευρώ στον δεύτερο γύρο χρηματοδότησής της. Επικεφαλής του γύρου ήταν η Mahindra and Mahindra, μια Ινδική επιχείρηση που ασχολείται επίσης με την γεωργία, ενώ συμμετείχαν και οι ήδη υπάρχοντες επενδυτές, ICOS Capital και VI Partners.

H Gamaya ιδρύθηκε το 2015 και αναπτύσσει υψηλής αξίας λύσεις για καλλιέργειες, βασισμένες σε εικόνες από drones και δορυφόρους. Η εταιρεία έχει αναπτύξει μια κάμερα υπερφασματικής απεικόνισης που ουσιαστικά “μεταφράζει” τα δεδομένα απεικόνισης σε πρακτικές γνώσεις, χρησιμοποιώντας μηχανική μάθηση. Η Gamaya συνεργάζεται με τρίτους για να συμπληρώσει τις τεχνολογικές δυνατότητές της με τοπικές αγρονομικές πληροφορίες και την πρόσβαση στην αγορά.

Η Mahindra & Mahindra (M&M) είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τρακτέρ του κόσμου και κατέχει το 40% της αγοράς τρακτέρ στην Ινδία. Στην Ινδία, η δράση της εταιρείας εκτείνεται πέρα από τον αγροτικό εξοπλισμό σε χημικές ουσίες, καλλιέργειες και αγροτική συμβουλευτική. Μιλώντας για τη νέα στρατηγική συνεργασία, ο Rajesh Jejurikar, Πρόεδρος της Mahindra & Mahindra, δήλωσε: “Η στρατηγική μας σχέση με τη Gamaya θα μας επιτρέψει να αναπτύξουμε δυνατότητες γεωργίας νέας γενιάς, όπως η γεωργία ακριβείας και οι τεχνολογίες ψηφιακής γεωργίας. Με αυτήν την συνεργασία, αναμένουμε να ορίσουμε νέα κριτήρια αναφοράς για τη γεωργία και τις σχετικές υπηρεσίες”.

Με την χρηματοδότηση αυτή, η Gamaya ετοιμάζεται να εμπορευματοποιήσει τις υπηρεσίες της. Η επένδυση θα επιτρέψει στην εταιρεία να επικεντρωθεί σε εμπορικές δραστηριότητες, να ενισχύσει περαιτέρω την εμπορική ομάδα της και να αναπτύξει τοπική παρουσία σε 2 αγορές-στόχους. Η Gamaya θα συνεχίσει να επενδύει στις τεχνολογικές και βιομηχανικές υποδομές της για την υποστήριξη των επιχειρησιακών της αναγκών.

Στην Ελλάδα, με την γεωργία ακριβείας ασχολείται η startup Gaia Robotics, η οποία χρησιμοποιεί μη επανδρωμένα αεροσκάφη για την απόκτηση, επεξεργασία και ανάλυση γεωργικών δεδομένων, τα οποία παρέχει πολλές φορές σε διάστημα μίας ημέρας, σε ενδιαφερόμενους πελάτες. Τα δεδομένα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την “ανάδειξη” προβληματικών περιοχών σε εκτάσεις γης, οι οποίες δεν είναι ορατές σε γυμνό μάτι.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις