Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Goldman Sachs επενδύει 200 εκατ. λίρες στη Βρετανική Lendable

Η Goldman Sachs ανακοίνωσε, την προηγούμενη εβδομάδα, την επένδυση 200 εκατ. λιρών στην βρετανική startup προσωπικού δανεισμού, Lendable, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την παρουσία της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Lendable, που ιδρύθηκε πριν από πέντε χρόνια, χρησιμοποιεί τεχνολογία μηχανικής μάθησης για να αυτοματοποιήσει τη διαδικασία προσφοράς εξατομικευμένων δανείων. Η εταιρεία δουλεύει εκ μέρους θεσμικών επενδυτών οι οποίοι παρέχουν και τα χρήματα που προορίζονται για δάνεια.

Η εταιρεία πρόσφατα έλαβε χρηματοδότηση 500 εκατ. λιρών από τις Waterfall Asset Management, Varadero European Special Opportunities και NatWest Markets, ενώ το 2017 είχε λάβει 300 εκατ. λίρες από έναν “ειδικό δανειστή”, ονόματι Castle Trust. Σύμφωνα με τον Rory McHugh, διευθύνοντα σύμβουλο της Lendable, θεσμικοί επενδυτές έχουν καταθέσει σχεδόν 1 δισ. δολάρια σε οκτώ ξεχωριστές συναλλαγές μέσα στο τελευταίο έτος.

“Οι πρόσφατες χρηματοδοτήσεις δείχνουν ότι οι επενδυτές υποστηρίζουν την πλατφόρμα και την προσέγγιση της Lendable στην καταναλωτική πίστη της Βρετανίας”, συμπλήρωσε. Σύμφωνα με τους FT, η κίνηση της Goldman Sachs καθώς και το γεγονός ότι έγινε παρά το “φάντασμα” του Brexit, δείχνει εμπιστοσύνη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις