Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

The Business Booster: Στο “επίκεντρο” ο εξανθρωπισμός της ενεργειακής μετάβασης

Η EIT InnoEnergy αποκάλυψε ότι το κεντρικό θέμα για την πιο σημαντική της εκδήλωση The Business Booster (TBB), η οποία θα λάβει χώρα 3-4 Οκτωβρίου στο Palais des congrès de Paris στο Παρίσι, θα είναι ο εξανθρωπισμός της ενεργειακής μετάβασης.

Στόχος του TBB είναι να εξερευνήσει τα πέντε θεματικά πεδία-κλειδιά:

 • την ανάγκη για νέες δεξιότητες και ικανότητες.
 • την ποικιλομορφία και τη δημιουργικότητα ως πηγές καινοτομίας.
 • το «επίπεδο ετοιμότητας των καταναλωτών».
 • τους νέους ρόλους των παραγωγών – καταναλωτών (prosumers).
 • τον ρόλο των πολιτών.

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν ένα μείγμα ομιλητών, συμπεριλαμβανομένων των:

 • Lord Deben, Πρόεδρο της Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή.
 • François de Rugy, Υπουργό Οικολογίας της Γαλλίας.
 • Eric Stark Maskin, Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Harvard και βραβευμένο με Νόμπελ Οικονομικών.
 • Δρ. Cyrus Wadia, Αντιπρόεδρο του βιώσιμου επιχειρείν και καινοτομίας της NIKE.
 • Ambroise Fayolle, Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
 • Christel Heydemann, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Schneider Electric στη Γαλλία.

Αναφερόμενος στο γεγονός, ο Διευθύνων Σύμβουλος της EIT InnoEnergy, Diego Pavia, δήλωσε: «Το Business Booster είναι ένας καταλύτης για την καινοτομία στον τομέα της ενέργειας, αλλά τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται να εστιάσουμε στην ανθρώπινη πλευρά της ενεργειακής μετάβασης. Άνθρωποι από όλη την υφήλιο έρχονται εδώ για να συνεργαστούν για την επίλυση της μεγαλύτερης πρόκλησης που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η ανθρωπότητα. Ενώ η τεχνολογική καινοτομία και οι ρυθμιστικοί κανόνες είναι κλειδιά, το ίδιο ισχύει και για τη δημιουργικότητα και την ποικιλομορφία, όπως και για την εκτίμηση του ρόλου των καταναλωτών για την προσαρμογή τους έτσι ώστε να μπορούν να στηρίξουν μία επιτυχή ενεργειακή μετάβαση. Φέτος, τοποθετούμε τη συγκεκριμένη ανάγκη στην καρδιά της εκδήλωσής μας».

Με περισσότερους από 800 συμμετέχοντες από 40 χώρες, συμπεριλαμβανομένων startup, εκπροσώπων του κλάδου, οικονομικών κοινοτήτων, υπεύθυνων χάραξης πολιτικών και ρυθμιστικών αρχών, η εκδήλωση θα είναι, σύμφωνα με την EIT InnoEnergy, ένα χωνευτήρι νέων ιδεών, πληροφόρησης και νέων επιχειρηματικών προσπαθειών.

Οι συμμετέχοντες στο Business Booster θα παρακολουθήσουν ομιλίες ειδικών, θα παρευρεθούν σε ζωντανά debates, θα συμμετέχουν σε διαδραστικές συναντήσεις και θα ανακαλύψουν πάνω από 150 τεχνολογίες βιώσιμης ενέργειας και επενδυτικές ευκαιρίες προηγμένου επιπέδου. Επίσης, η εκδήλωση θα προσφέρει την ευκαιρία στις εταιρείες να παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε ένα ζωντανό κοινό επενδυτών και εκπροσώπων του κλάδου.

Η εγγραφή για εισιτήρια είναι τώρα ανοιχτή. Χρησιμοποιείστε τον κωδικό: Early Bird στο check-out για να λάβετε 30% έκπτωση μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις