Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέα πλατφόρμα επαγγελματικού προσανατολισμού από NN Hellas και ΣΕΝ

Η NN Hellas σε συνεργασία με το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων / Junior Achievement Greece, διοργανώνει το ψηφιακό πρόγραμμα σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού «Η Καριέρα μου».

Η συγκεκριμένη δράση στηρίζεται στις αξίες της εταιρίας «Νοιαζόμαστε, Είμαστε ξεκάθαροι, Δεσμευόμαστε» και εδράζεται στους πυλώνες του διεθνούς προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) του Ομίλου ΝΝ, “Future Matters”. Η εν λόγω ελληνική πρωτοβουλία, υλοποιήθηκε πιλοτικά τον Μάϊο και τον Ιούνιο του 2019 με επισκέψεις σε σχολεία της περιφέρειας και συγκεκριμένα σε Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη, Ρόδο, Κάλυμνο και Κρήτη.

Κατά τις επισκέψεις στα σχολεία πραγματοποιήθηκαν ψηφιακά τεστ επαγγελματικών δεξιοτήτων, σε συνδυασμό με τον τύπο προσωπικότητας των συμμετεχόντων. Οι 120 μαθητές είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν για τις πραγματικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην αγορά εργασίας, σε άμεσο συσχετισμό με τα ενδιαφέροντά τους. Με την υποστήριξη των ανθρώπων του ΣΕΝ/JA Greece, προσδιόρισαν το αντικείμενο των σπουδών που θα τους βοηθήσει να ακολουθήσουν την επιθυμητή τους καριέρα.

Με την ολοκλήρωση της πιλοτικής αυτής φάσης, δημιουργείται η ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, η οποία από τον Σεπτέμβριο του 2019 θα είναι διαθέσιμη και προσβάσιμη σε 20 επιλεγμένα σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Η συγκεκριμένη ενέργεια έρχεται να συμπληρώσει μία σειρά δράσεων που υλοποιεί η ΝΝ Hellas επί σειρά ετών σε συνεργασία με το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων Ελλάδος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις