Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το WordCamp “έρχεται” τον Οκτώβριο στην Θεσσαλονίκη

Η Ελληνική Κοινότητα του WordPress διοργανώνει το τέταρτο κατά σειρά τοπικό της WordCamp, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη.

Σε συνέχεια του επιτυχημένου WordCamp Athens 2019, το WordCamp Thessaloniki επιστρέφει στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2019, όπου θα φιλοξενηθεί και πάλι στους χώρους του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και θα φιλοξενήσει ομιλίες και συμμετέχοντες με κοινό ενδιαφέρον την αποτελεσματική προβολή μέσα από το Διαδίκτυο.

Τι είναι το WordCamp;

Το δεύτερο WordCamp Thessaloniki, είναι ένα συνέδριο που αφορά το WordPress, το διαδίκτυο και τις τεχνολογίες γύρω από αυτό. Περίπου το 33% των sites που διαβάζεις καθημερινά, είναι φτιαγμένα με βάση το ανοικτό λογισμικό του WordPress. Πρόκειται για μία πλατφόρμα της οποίας η χρήση αυξάνεται διαρκώς, ειδικά στην Ελλάδα. Άλλα θέματα που καλύπτονται σε συνέδρια σαν και αυτό που ετοιμάζεται, είναι το design, τα social media, τα e-shops, οι startups, το blogging.

Ένα WordCamp απευθύνεται σε κάθε χρήστη του διαδικτύου που ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τις εξελίξεις γύρω από το WordPress και την τεχνολογία, χωρίς κανέναν περιορισμό: web developers, web designers, bloggers, δημοσιογράφοι, content editors, web editors, social media managers και πολλές άλλες ειδικότητες είναι μόνο μερικές από τις κατηγορίες επαγγελματιών στους οποίους απευθύνεται το συνέδριο.

Πού γίνεται το συνέδριο;

Φέτος, το main event θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο κτίριο Μ2, στις αίθουσες Αιμίλιος Ριάδης και Μουσείο, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου. Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου θα διοργανωθεί το contributor day, το οποίο αφορά όλους όσους θέλουν να συνεισφέρουν δημιουργικά στην κοινότητα.

Κάλεσμα για Ομιλητές και Εθελοντές

Οι διοργανωτές του event, απευθύνουν κάλεσμα σε όποιον επιθυμεί να μοιραστεί με την Ελληνική Κοινότητα του WordPress την εμπειρία, τις γνώσεις του, την ιστορία του, γύρω από τεχνικά και άλλα δημιουργικά ζητήματα, να κάνει αίτηση και να συμμετάσχει ως ομιλητής. Πιο συγκεκριμένα, αναζητούν ανθρώπους με αγάπη και μεράκι για τη δουλειά τους, πείρα και γνώσεις πάνω στο αντικείμενό τους, αμεσότητα προς το κοινό και μεταδοτικότητα.

Η οργανωτική ομάδα ζητά, επιπλέον, τη συνεισφορά και τη στήριξη εθελοντών κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του συνεδρίου (μία ημέρα πριν) και κατά τη διάρκεια του κυρίου event. Ανάμεσα στους εθελοντές, αναζητά και κάποιο φωτογράφο ή βιντεογράφο που θα βοηθήσει “να μείνουν οι αναμνήσεις ζωντανές”.

Τέλος, το event χρειάζεται στήριξη και από άποψη χορηγών. Οι διοργανωτές έχουν σχεδιάσει ειδικά “χορηγικά” πακέτα τα οποία μπορεί να επιλέξει κάποιος που επιθυμεί να υποστηρίξει το WorkCamp, προωθώντας ταυτόχρονα τη φίρμα του.

Τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα ήδη εδώ, ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις