Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέος γύρος χρηματοδότησης 14,4 εκατ. δολαρίων για την Balena

Η Balena, startup με Έλληνες ιδρυτές που ασχολείται με το Edge Computing, ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε 14,4 εκατ. δολάρια σε έναν δεύτερο γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλής την OpenView και συμμετοχή των Threshold Ventures, Aspect Ventures και GE Ventures.

Η αποστολή της Balena, πρώην Resin.io, είναι να διευκολύνει την διαχείριση στόλων συσκευών IoT. Η πλατφόρμα balena απλοποιεί τη διαχείριση του στόλου των συσκευών, έτσι ώστε οι προγραμματιστές να μπορούν να επικεντρωθούν στο προϊόν τους και όχι στην υποδομή τους. Επιπλέον, παρέχει εργαλεία που διευκολύνουν οποιονδήποτε προγραμματιστή να δημιουργήσει εφαρμογές για IoT και Edge.

«Πιστεύουμε ότι το Edge computing είναι το επόμενο σημαντικό παράδειγμα υπολογιστικής και όπως κάθε νέο παράδειγμα χρειάζεται μια κλιμακωτή πλατφόρμα ανάπτυξης που να ταιριάζει. Χτίζουμε αυτή την πλατφόρμα και απομακρύνουμε κάθε εμπόδιο που μπορεί να απομακρύνει τους mainstream προγραμματιστές από την επιτυχία» δήλωσε ο Έλληνας CEO και συνιδρυτής της Balena, Αλέξανδρος Μαρίνος.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2013 από τους Αλέξανδρο Μαρίνο και Πέτρο Αγγελάτο και από τότε έχει σηκώσει συνολικά 31,4 εκατ. δολάρια. Σήμερα απασχολεί 65 υπαλλήλους και έχει γραφεία σε Αθήνα, Σιάτλ και Μιλάνο, όμως στην πραγματικότητα “βρίσκεται σε όλον τον κόσμο”, αφού όπως αναφέρει η ίδια, η ομάδα της είναι διασκορπισμένη σε περίπου 20 χώρες και 8 ζώνες ώρας.

Με τη νέα χρηματοδότηση, η εταιρεία σχεδιάζει δώσει στους ιδιοκτήτες στόλων IoT τη δυνατότητα να παραγγέλνουν συσκευές “με ένα κλικ” και να τις λαμβάνουν “φορτωμένες” με το λογισμικό τους και έτοιμες για εγκατάσταση. Την ίδια ώρα, η εταιρεία θα συνεχίσει να επενδύει στην κατασκευή καινοτόμων υποδομών για την ομάδα της, ανοίγοντας νέες θέσεις εργασίας σε όλον τον κόσμο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις