Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στα 5,5 δισ. δολάρια η αξία της Σουηδικής Klarna μετά από νέα χρηματοδότηση

Η Klarna, σουηδική εταιρεία – πάροχος τραπεζικών υπηρεσιών, σήκωσε 460 εκατ. δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης που ανεβάζει την αξία της στα 5,5 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η ανεβασμένη εκτιμώμενη αξία της την καθιστά την μεγαλύτερη ιδιωτική fintech στην Ευρώπη. Επικεφαλής του γύρου ήταν η Dragoneer Investment Group ενώ συμμετείχαν οι Commonwealth Bank of Australia, HMI Capital, Merian Chrysalis Investment Company Limited, Första AP-Fonden, IPGL, IVP και αρκετά funds τα οποία διαχειρίζεται η BlackRock.

Η Klarna αναφέρει ότι η επένδυση αυτή ακολουθεί έναν γύρο χρηματοδότησης που ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2019 και ξεπέρασε τα 100 εκατ. δολάρια που ήταν ο στόχος της. Στον γύρο αυτό, ηγήθηκαν υφιστάμενοι επενδυτές της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των Permira, Northzone, Sequoia Capital αλλά και του Snoop Dogg και των H&M!

Με τα νέα κεφάλαια. η εταιρεία στοχεύει να επεκταθεί στην αμερικανική αγορά με την “εναλλακτική της στις πιστωτικές κάρτες”. Η Klarna δραστηριοποιείται ήδη στις ΗΠΑ και η πελατειακή της βάση αναπτύσσεται σημαντικά, ωστόσο, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, τα χρήματα αυτά θα την βοηθήσουν να ενισχύσει αυτήν την ανάπτυξη.

Ο Sebastian Siemiatkowski, συνιδρυτής και CEO της Klarna, δήλωσε: “Αυτή είναι μια καθοριστική στιγμή στην ιστορία της τραπεζικής. Επιτέλους, η διαφάνεια, η τεχνολογία και η δημιουργικότητα θα εξυπηρετήσουν τον καταναλωτή και δεν θα υπάρχει πλέον περιθώριο για μη εμπνευσμένα προϊόντα, για μη διαφανείς όρους χρήσης ή για έλλειψη πραγματικής φροντίδας προς τους πελάτες. Εμείς, όλοι οι 2.500 στην Klarna, νιώθουμε ευγνωμοσύνη και πλέον έχουμε την εξουσία να διαδραματίσουμε έναν ρόλο στη βελτίωση αυτής της βιομηχανίας προς όφελος του καταναλωτή παγκοσμίως και ειδικότερα στις ΗΠΑ.”

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν ολοκληρωθεί αρκετοί μεγάλοι γύροι χρηματοδότησης σε ευρωπαϊκές fintechs. Συγκεκριμένα, η βρετανική startup μεταφοράς χρημάτων, TransferWise, σήκωσε 292 εκατ. δολάρια τον Μάιο, λίγο αργότερα η Monzo εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 113 εκατ. λιρών ενώ ακολούθησε η N26 με έναν γύρο 170 εκατ. δολαρίων, η Atom Bank με “εισροή” 50 εκατ. λιρών και τέλος η SumUp η οποία εξασφάλισε δάνειο 330 εκατ. ευρώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις