Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρ. Δήμας: “Η ΔΕΘ θα γίνει ένα roadshow για startuppers”

Στον ΣΚΑΙ βρέθηκε νωρίτερα σήμερα ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας, όπου μεταξύ άλλων μίλησε για την καινοτομία στην Ελλάδα, το μέλλον των startups και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ανάπτυξη του οικοσυστήματος στην Ελλάδα.

Ο κ. Δήμας ξεκίνησε λέγοντας πως η Ελλάδα είναι η λιγότερο φιλική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς την καινοτομία, εξηγώντας ότι κατέχει την τελευταία θέση σε σχετική λίστα με τα κράτη-μέλη της ΕΕ. Δήλωσε κατηγορηματικά ότι αυτό πρέπει να αλλάξει και πως η η ανάπτυξη ενός “έμπιστου” περιβάλλοντος για την καινοτομία και τις startups είναι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ερωτώμενος για τις δράσεις που πρόκειται να αναλάβει η κυβέρνηση γύρω από το θέμα επανέλαβε την πρόθεση του ίδιου αλλά και του αρμόδιου υπουργού και του πρωθυπουργού να ανοίξει ένα πάρκο καινοτομίας στην Ελλάδα, όμοιο με κέντρα καινοτομίας που υπάρχουν στην Ευρώπη, το οποίο θα έχει ως στόχο να διασυνδέσει τις ελληνικές startup με εταιρείες που σχετίζονται με την έρευνα και την τεχνολογία. Αποκάλυψε μάλιστα πως έχει ήδη βρεθεί ο χώρος που θα στεγαστεί αυτό το κέντρο καθώς και ότι έχουν ξεκινήσει οι υπόλοιπες διαδικασίες για το άνοιγμα του. Όπως είπε, αυτή η πρωτοβουλία θα είναι μια σύμπραξη του ιδιωτικού και του δημόσιου φορέα, με τα περισσότερα κεφάλαια να αντλούνται από ιδιώτες.

Με αφορμή το Ok!Thess και το 5ο Demo Day στη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός μίλησε και για την ανάγκη ενίσχυσης φορέων που προωθούν την νεοφυή επιχειρηματικότητα ενώ αναφέρθηκε και στη ΔΕΘ, λέγοντας ότι είναι απαραίτητο να ανακτήσει το εμπορικό της στοιχείο. Εξήγησε ότι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης δεν πρέπει να είναι πολιτικό αλλά εμπορικό γεγονός, ένα “roadshow για startuppers” όπως είπε χαρακτηριστικά, το κέντρο της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση θα φροντίσει αυτό να γίνει πράξη.

Κλείνοντας, ο υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι τα ζητήματα νέας επιχειρηματικότητας και καινοτομίας θα τεθούν στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης, για να αλλάξει ο τρόπος που λειτουργούσε μέχρι τώρα η χώρα.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις