Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Waymo θα δοκιμάσει τα αυτόνομα οχήματά της σε συνθήκες βροχής

Η Waymo σχεδιάζει να δοκιμάσει τα αυτόνομα οχήματα της στις βροχερές συνθήκες της Φλόριντα, σύμφωνα με δημοσίευμα. Η εταιρεία, η οποία ανήκει στην μητρική της Google, θα συλλέξει δεδομένα και θα ελέγξει πώς οι αισθητήρες των αυτοκινήτων χειρίζονται τη βροχή.

“Η έντονη βροχή μπορεί να δημιουργήσει πολύ θόρυβο στους αισθητήρες μας. Οι υγροί δρόμοι μπορεί επίσης να έχουν ως αποτέλεσμα οι άλλοι οδηγοί στους δρόμους να συμπεριφέρονται διαφορετικά”, ανέφερε η εταιρεία διευκρινίζοντας ότι τα οχήματα θα οδηγούνται από εκπαιδευμένους οδηγούς της. “Η δοκιμή μας επιτρέπει να κατανοήσουμε τις μοναδικές συνθήκες οδήγησης και να έχουμε καλύτερη αντίληψη του πώς επηρεάζει η βροχή τις κινήσεις των οχημάτων μας.”

Η Waymo διαθέτει δύο αυτόνομα οχήματα: το Chrysler Pacifica και το Jaguar I-Pace, τα οποία θα δοκιμαστούν στο Ναπλς και το Μαϊάμι.  “Αρχικά, θα περάσουμε αρκετές εβδομάδες οδήγησης σε μια κλειστή διαδρομή στο Ναπλς, όπου θα δοκιμάσουμε αυστηρά τη σουίτα αισθητήρων μας – η οποία περιλαμβάνει κάμερες και ραντάρ – κατά τη διάρκεια της εποχής με την περισσότερη βροχή στο νότο”, δήλωσε η εταιρεία. “Αργότερα μέσα στο μήνα, θα μεταφέρουμε τα οχήματά μας στους δημόσιους δρόμους του Μαϊάμι. Επιπλέον, οι κάτοικοι της Φλόριντα θα αρχίσουν να βλέπουν μερικά από τα οχήματά μας σε αυτοκινητόδρομους μεταξύ Ορλάντο, Τάμπα, Φορτ Μάγιερς και Μαϊάμι».

Ο δήμαρχος του Μαϊάμι Francis Suarez δήλωσε ότι είναι χαρούμενος που η Waymo επέλεξε την πόλη για τις δοκιμές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις