Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η InsurTech Root τετραπλασιάζει την αξία της με νέα χρηματοδότηση

Η αμερικανική InsurTech Root ετοιμάζεται να ολοκληρώσει έναν γύρο χρηματοδότησης ύψους 350 εκατ. δολαρίων ανεβάζοντας την αξία της στα 3,7 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τη The Wall Street Journal.

Ο γύρος αυτός, με επικεφαλής τους νέους επενδυτές Coatue Management και DST Global, έρχεται ένα χρόνο αφού η Root σήκωσε 100 εκατ. δολάρια και έγινε unicorn. Με λίγα λόγια, μέσα σε μόλις ένα χρόνο, η Root κατάφερε να τετραπλασιάσει σχεδόν την αξία της!

Η Root επικεντρώνεται στην πώληση “αυτόματης ασφάλισης” και χρησιμοποιεί τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης, σε smartphones για να καταγράψει τη συμπεριφορά των οδηγών (ταχύτητα, χρόνος κ.α) και στη συνέχεια να αξιολογήσει τα δεδομένα, να εντοπίσει τους κινδύνους που αντιμετωπίζει κάθε οδηγός και να καθορίσει με ακρίβεια την ασφάλιση που χρειάζεται.

Η χρηματοδότηση αυτή, η οποία σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα βοηθήσει τη Root να επιταχύνει την ανάπτυξή της και να ενισχύσει τις διαφημιστικές της προσπάθειες προκειμένου να γίνει πιο γνωστή, “δείχνει” τη δυναμική που έχει ο αναδυόμενος κλάδος του insurtech.

Η διείσδυση της τηλεματικής, του Internet of Things και της AI στον ασφαλιστικό κλάδο θα βελτιστοποιήσει τις διαδικασίες που ακολουθούνται, θα δώσει στους ασφαλιστές πρόσβαση σε περισσότερα δεδομένα συμπεριφοράς και θα βοηθήσει εταιρείες όπως η Root να αυξήσουν σημαντικά τα έσοδά τους. Έρευνα της Juniper δείχνει ότι οι νέες τεχνολογίες θα αυξήσουν τα παγκόσμια έσοδα τους ασφαλιστικού κλάδου από 1,2 δισ. δολάρια σε 5,4 δισ. δολάρια μέχρι το 2024.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις