Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ρεκόρ ξένων επενδύσεων “σημείωσαν” οι τεχνολογικές startups στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οι τεχνολογικές Startups στη Βρετανία έχουν προσελκύσει περισσότερες ξένες επενδύσεις από την αρχή του έτους απ’ ό, τι έκαναν σε όλο το 2018, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που δημοσιεύει το CNBC.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με έρευνα που έκαναν οι εταιρείες Tech Nation και Dealroom, Αμερικανοί και Ασιάτες επενδυτές VC “έριξαν” 3,7 δισ. δολάρια σε εταιρείες τεχνολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο τους πρώτους επτά μήνες του 2019, ενώ πέρυσι οι startups εξασφάλισαν 2,9 δισ. δολάρια από ξένους επενδυτές, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Το ποσό αυτό ενισχύθηκε από μεγάλες συμφωνίες που “έκλεισαν” κολοσσοί όπως η Amazon και η SoftBank. Τον Μάιο, η Amazon ηγήθηκε ενός γύρου χρηματοδότησης 575 εκατ. δολαρίων για την Deliveroo, ενώ οι αξιοσημείωτες επενδύσεις της Softbank στο Ηνωμένο Βασίλειο περιλαμβάνουν αυτή στην Greensill (800 εκατ. δολάρια) και στην OakNorth (390 εκατ. δολάρια).

Αξίζει να σημειωθεί ότι τους πρώτους μήνες του 2019, οι νεοφυείς επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, ξεπέρασαν σε ξένες χρηματοδοτήσεις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, της οποίας οι startups σήκωσαν συνολικά 800 εκατ. δολάρια Αμερικανούς και Ασιάτες επενδυτές. Την ίδια περίοδο, οι Γαλλικές tech startups κατάφεραν να συγκεντρώσουν μόλις 500 εκατ. δολάρια.

Ένα πολλά υποσχόμενο “κομμάτι” της Βρετανικής τεχνολογικής βιομηχανίας είναι το FinTech, με εταιρείες όπως οι Monzo, Checkout και GoCardless να σηκώνουν μεγάλες χρηματοδοτήσεις από ξένους επενδυτές.

Η Monzo υποστηρίζεται από την αμερικανική εταιρεία πληρωμών Stripe, ενώ η GoCardless έχει ανάμεσα στους επενδυτές της τους τεχνολογικούς κολοσσούς Alphabet και Salesforce.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις