Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Juul “μπαίνει” στην ελληνική αγορά

Η Juul Labs μια από τις μεγαλύτερες startups ηλεκτρονικού τσιγάρου, με αξία άνω των 38 δισ. δολαρίων, ετοιμάζεται, όπως όλα δείχνουν, να “μπει” στην ελληνική αγορά.

Μέσα στον Αύγουστο, η αμερικανική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2007 και κατέχει ένα μεγάλο μέρος της αγοράς ηλεκτρονικών τσιγάρων με αρωματικά υγρά νικοτίνης σε pods στις ΗΠΑ, δημοσίευσε στην επίσημη σελίδα της στο LinkedIn ότι αναζητά Marketing Director, Trade Marketing Manager, Operations Director, Βrand Communications Manager και Commercial Finance Manager, με έδρα την Αθήνα. Οι θέσεις – όσες είναι ακόμα ανοιχτές- είναι αναρτημένες και στην ιστοσελίδα της Juul.

Το “άνοιγμα” αυτό έρχεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο επέκτασης που επιδιώκει η Altria, η «μητρική εταιρεία» της Philip Morris International με έδρα την Virginia των ΗΠΑ, η οποία εξαγόρασε πέρυσι το  35% της Juul Labs, έναντι 12,8 δισ. δολαρίων. Βλέποντας τα ρυθμιστικά “εμπόδια” να αυξάνονται στις ΗΠΑ, η εταιρεία φαίνεται να θέλει να εξαπλωθεί σε Ευρώπη και Ασία, όπου ευελπιστεί να βρει ένα μεγάλο κοινό και ακόμα μεγαλύτερα κέρδη.

Η Juul, που τώρα κάνει τα πρώτα της βήματα σε διεθνείς αγορές, δραστηριοποιείται ήδη σε Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιρλανδία, Γερμανία, Ιταλία και Ρωσία, ενώ έχει ανακοινώσει επίσημα την είσοδο της σε Ινδία όσο και Φιλιππίνες. Σύμφωνα με δημοσίευμα, η Altria αναμένει ότι η Juul θα έχει πραγματική έλξη στο εξωτερικό από τον επόμενο χρόνο και μετά.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις