Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο ρωσικός όμιλος Mail.ru επεκτείνεται στις μετακινήσεις με νέα εξαγορά

Ο Ρωσικός διαδικτυακός όμιλος Mail.ru ένωσε τις δυνάμεις του με την επενδυτική εταιρεία Proxima Capital για να εξαγοράσει ένα πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρείας κοινόχρηστων οχημάτων YouDrive.

Σύμφωνα με το Reuters, η κίνηση αυτή ενδέχεται να έγινε ενόψει της δημιουργίας μιας υπηρεσίας ταξί και διανομής φαγητού που σχεδιάζει η Mail.ru σε συνεργασία με την κρατική τράπεζα Sberbank. Οι προαναφερθέντες δήλωσαν τον περασμένο μήνα ότι θα επενδύσουν μέχρι και 64 δισ. ρούβλια (1 δισ. δολάρια) για να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα που θα ανταγωνιστεί τη ρωσική Yandex.Taxi και την αμερικανική Uber.

Η Mail.ru δεν αποκάλυψε το μέγεθος του “πακέτου” που εξαγόρασε ή το κόστος της επένδυσής της, αλλά ανέφερε ότι η συμφωνία περιελάμβανε τις δραστηριότητες κοινής χρήσης οχημάτων της εταιρείας και την υπηρεσία ενοικίασης ταξί της. Η Mail.ru και η Proxima σχεδιάζουν να αυξήσουν το στόλο της YouDrive σε τουλάχιστον 10,000 οχήματα μέχρι το τέλος του έτους, από 2,500 που είναι σήμερα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Mail.ru, Boris Dobrodeev, δήλωσε ότι η επένδυση στη YouDrive ήταν σύμφωνη με την στρατηγική της εταιρείας να «προωθήσει την ανάπτυξη του οικοσυστήματος της». “Η συμφωνία θα εκπληρώσει επίσης τους στόχους της κοινής πλατφόρμας online-to-offline (O2O) της Mail.ru και της Sberbank”, πρόσθεσε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις