Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι πελάτες της Monese αποκτούν πρόσβαση στα προϊόντα της Raisin

Η ευρωπαϊκή τραπεζική εφαρμογή Monese λανσάρει την υπηρεσία “Monese Savings” σε συνεργασία με την FinTech Raisin.

Η νέα υπηρεσία, σύμφωνα με το TechCrunch, θα δώσει στους πελάτες της Monese πρόσβαση στο διασυνοριακό marketplace καταθέσεων της Raisin και τη δυνατότητα να επιλέγουν ανάμεσα στις διάφορες ευρωπαϊκές τράπεζες που συνεργάζονται με την FinTech. Το νέο feature θα γίνει αρχικά διαθέσιμο στους πελάτες της Monese στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Γαλλία, τις Κάτω Χώρες και την Ισπανία.

Ως παράδειγμα για το τι πρόκειται να προσφέρεται, η Monese αναφέρει ότι οι πελάτες της στο Ηνωμένο Βασίλειο θα έχουν πρόσβαση σε επιτόκια μέχρι 2,20% μέσω του πενταετούς προϊόντος προθεσμιακής κατάθεσης της Wyelands Bank. Επιπλέον προϊόντα, με διαφορετικούς όρους και χρεώσεις θα διατίθενται από άλλες τράπεζες που υποστηρίζονται από την Raisin.

“Με περισσότερα από 500 ανταγωνιστικά, διακρατικά προϊόντα αποταμίευσης που διατίθενται από περισσότερες από 80 συνεργαζόμενες τράπεζες σε ολόκληρη τη Ευρώπη, οι χρήστες της Monese θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τις καταθέσεις τους σε μια νέα βελτιωμένη διαδικασία”, αναφέρει η Monese.

Καθώς η Monese Savings θα αναπτύσσεται περαιτέρω, η startup με έδρα το Λονδίνο, σχεδιάζει να προσφέρει “απρόσκοπτη” πρόσβαση και διαχείριση των καταθετικών λογαριασμών μέσα από την εφαρμογή της. Αυτό, σύμφωνα με την ίδια, θα διευκολύνει τις αυτοματοποιημένες επαναλαμβανόμενες πληρωμές προκειμένου οι χρήστες της να εξοικονομούν χρήματα τακτικά.

Η Monese ισχυρίζεται ότι έχει πλέον πάνω από 1,4 εκατ. εγγραφές, καθώς και ότι η ανάπτυξη των πελατών της τριπλασιάστηκε το 2018 και ότι πάνω από 100.000 άνθρωποι εγγράφονται κάθε μήνα στην εφαρμογή. Η ζήτηση για την Monese σε όλη την ηπειρωτική Ευρώπη ξεπέρασε εκείνη του Ηνωμένου Βασιλείου τον Νοέμβριο του 2018, σημειώνει η FinTech, και το Μάρτιο του 2019, τα δύο τρίτα όλων των εγγραφών στην Monese ήταν στην ηπειρωτική Ευρώπη.

Πέρυσι, η εταιρεία είχε σηκώσει 60 εκατ. δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης series B. Επικεφαλής του γύρου ήταν η Kinnevik, ενώ συμμετείχαν οι PayPal, Augmentum Fintech, International Airlines Group και το Investec’s INVC Fund.

Όσον αφορά τη Raisin, βρίσκεται και αυτή σε τροχιά ανάπτυξης. Μέσα στον Ιούλιο, εξασφάλισε 25 εκατ. ευρώ από την Goldman Sachs με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας της, την απόκτηση νέων ταλέντων τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου προϊόντων αλλά και την “είσοδο” στις ΗΠΑ το 2020. Μόλις ένα μήνα μετά, η εταιρεία εξαγόρασε την Fairr, μια γερμανική startup που έχει «αποδιοργανώσει» τη βιομηχανία των συντάξεων, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής της για την είσοδο της στην ευρωπαϊκή αγορά συνταξιοδοτικών ταμείων, μια αγορά αξίας 12 τρισ. ευρώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις