Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Temenos ενισχύει το τραπεζικό της προϊόν με την εξαγορά της Kony

Η Temenos, μια εταιρεία τραπεζικού λογισμικού με έδρα την Ελβετία, ανακοίνωσε την Τετάρτη την εξαγορά της Kony, εταιρείας ανάπτυξης εφαρμογών που προσφέρει ένα κορυφαίο προϊόν SaaS για ψηφιακές συναλλαγές. Η Temenos θα εξαγοράσει την Kony για 559 εκατ. δολάρια και η συμφωνία αναμένεται να κλείσει στις αρχές του τέταρτου τριμήνου του 2019.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, η συμφωνία θα βοηθήσει την Temenos να επιταχύνει την παρουσία της και τις δυνατότητές της στις ΗΠΑ, όπου η αγορά ψηφιακών τραπεζικών λογισμικών front office ανέρχεται στα 9 δισ. δολάρια. Σε παγκόσμιο επίπεδο, πρόκειται για μια αγορά 23 δισ. δολαρίων.

Το Temenos Infinity, το ψηφιακό front office προϊόν της εταιρείας, έχει ήδη περισσότερους από 500 τραπεζικούς πελάτες και η Temenos στοχεύει να προσθέσει περισσότερη λειτουργικότητα σε αυτό μέσω του Kony’s Digital Banking (Kony DBX). Το προϊόν της Kony, το οποίο περιλαμβάνει μια σουίτα εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας που υποστηρίζουν τεχνητή νοημοσύνη, ενισχυμένη πραγματικότητα και “φορέσιμες” τεχνολογίες, αναπτύσσεται ραγδαία στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις εταιρείες.

Όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kony, Thomas E. Hogan, θα διοριστεί ως πρόεδρος της Temenos North America και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Temenos.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις