Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ING ανοίγει σουπερμάρκετ χωρίς ταμεία στην Ολλανδία

Η ING ενώνει τις δυνάμεις της με την Ολλανδική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Albert Heijn και την αμερικανική startup AiFi για να “τρέξουν” πιλοτικά ένα κατάστημα χωρίς ταμεία.

Οι εταιρείες δημιούργησαν αποκλειστικά γι’ αυτόν τον σκοπό ένα μικροσκοπικό κατάστημα στην πόλη Zaandam. Η ιδέα είναι ότι οι πελάτες θα “χτυπάνε” την τραπεζική τους κάρτα στην είσοδο του καταστήματος για να ανοίξουν οι πόρτες, στη συνέχεια θα επιλέγουν τι θέλουν να πάρουν και θα φεύγουν.

Καθώς οι πελάτες θα παίρνουν πράγματα από τα ράφια, κάμερες και αισθητήρες βάρους θα καταγράφουν την διαδικασία και τις τιμές. Έτσι μόλις ολοκληρώσει τα ψώνια του, ο πελάτης θα στέκεται μπροστά στην έξοδο και θα βλέπει το ποσό που ξόδεψε σε μια οθόνη, καθώς η πληρωμή -που θα φτάνει μέχρι τα 25 ευρώ- ολοκληρώνεται.

Το σύστημα είναι παρόμοιο με εκείνο που χρησιμοποιείται από τα καταστήματα Amazon Go στις ΗΠΑ. Ωστόσο, η ING λέει ότι η διαδικασία θα είναι ιδιαίτερα εύκολη, επειδή δεν είναι υποχρεωτικό ο πελάτης να εγγραφεί κάπου ή να κάνει λήψη κάποιας εφαρμογής. Και επειδή υπάρχει ανησυχία σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα, η AiFi διαβεβαιώνει ότι η τεχνολογία της καταγράφει μόνο τα σχήματα και τις κινήσεις των χεριών και δεν απαιτεί αναγνώριση προσώπου.

Το σύστημα θα δοκιμαστεί από το προσωπικό της εταιρείας τους επόμενους δύο μήνες, πριν μεταφερθεί σε άλλο κατάστημα μέσα στη χρονιά.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις