Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της χώρας ξεκινάει από τη Θεσσαλονίκη

Με κάθε τρόπο και σε κάθε δυνατή ευκαιρία η νέα κυβέρνηση έχει τονίσει πως η μετάβαση της χώρας στο μέλλον και ο ψηφιακός της μετασχηματισμός είναι από τις πρώτες της προτεραιότητες.

Δεν είναι τυχαίο πως τo έργο της Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει ενταχθεί στο υπουργείο Επικρατείας, καθώς με αυτό τον τρόπο μπορεί να εποπτευθεί και να ελεγχθεί το έργο των διαφόρων υπουργείων και υπηρεσιών σε αυτή την κατεύθυνση.

Δεν είναι όμως μόνο η κυβέρνηση που έχει θέσει σαφή προσανατολισμό προς αυτή την κατεύθυνση, είναι και οι μεγάλες εταιρείες αλλά και οι τράπεζες οι οποίες, ομολογουμένως, έχουν επιδείξει εξαιρετικά αντανακλαστικά σε αυτή την κατεύθυνση.

Κάτω από αυτό το πρίσμα, δεν υπάρχει καλύτερος τόπος για την παρουσίαση λύσεων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό από την 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία φέτος φιλοξενεί πολλές λύσεις και προτάσεις σε αυτό τον τομέα.

Η χώρα μας έχει μείνει αρκετά πίσω στην ψηφιακή της αναβάθμιση, έτσι αυτό που χρειάζεται πρώτα απ’ όλα είναι να καταλάβει το κοινό αλλά και οι εταιρείες ποια είναι τα οφέλη από την μετάβαση τους στη νέα εποχή αλλά, το πιο βασικό, ποιος είναι ο τρόπος για να το κάνουν.

Λειτουργικά παραδείγματα – Κέντρο καινοτομίας Cisco

Μια από τις εταιρείες η οποία έχει επενδύσει πάρα πολύ στον ψηφιακό μετασχηματισμό είναι η Cisco η οποία σε διεθνές επίπεδο έχει δημιουργήσει ολόκληρη πλατφόρμα εργαλείων τα οποία προσφέρουν στις συνεργαζόμενες εταιρείες την μέθοδο αλλά και τις μονάδες μέτρησης προκειμένου οι επιχειρήσεις να εξετάζουν ανά πάσα στιγμή την πρόοδο τους και να μπορούν να τροποποιούν ανάλογα την πολιτική τους.

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης, η Cisco ανακοίνωσε την δημιουργία ενός κέντρου καινοτομίας στην πόλη, μια επένδυση ύψους 10-12 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αναπτύξει τεχνολογίες για έξυπνες πόλεις αλλά και ΙΟΤ, καθώς και ειδικές εφαρμογές για τον αγροτικό τομέα και γενικά για πελάτες σε αναζήτηση προηγμένων υπηρεσιών. Στο κέντρο θα λειτουργούν επίσης τμήματα εκπαίδευσης και ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων, τα οποία θα απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο, συμπεριλαμβανομένων των ανέργων.

H Microsoft ηγέτης του ψηφιακού μετασχηματισμού

Αν υπάρχει μια εταιρεία που δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις αυτή δεν είναι άλλη από την Microsoft, η οποία έχει επενδύσει και συνεχίζει να επενδύει πάρα πολύ στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό. Μάλιστα είναι το κεντρικό θέμα του περιπτέρου της εταιρείας στην 84η ΔΕΘ, μέσα στο οποίο δίνει λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το δημόσιο, τις απαιτήσεις των πολιτών για αποδοτική διακυβέρνηση και τους τρόπους με τους οποίους αυτές οι ανάγκες μπορούν να ικανοποιηθούν μέσα από την τεχνολογία.

Σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σε όλη την διάρκεια της έκθεσης διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων και ομιλιών προωθώντας το όραμα και τη στρατηγική της εταιρείας για καινοτόμες υπηρεσίες. Τις εκδηλώσεις της εταιρείας και την δυνατότητα να αντιληφθούν από πρώτο χέρι τα οφέλη αυτής μετάβασης,παρακολούθησαν αρκετοί υπουργοί, κυβερνητικοί και θεσμικοί φορείς, μέλη επιχειρηματικών συνδέσμων, στελέχη της πολιτικής και οικονομικής ζωής της χώρας και δημοσιογράφοι.

Ο μετασχηματισμός απαιτεί ταχύτητα

Όπως είναι φυσικό, δεν γίνεται να υπάρξει μετάβαση στο επόμενο βήμα και ψηφιακός μετασχηματισμός, χωρίς τα κατάλληλα εργαλεία και ένα από αυτά, αν και μερικές φορές υποτιμημένο, είναι οι γρήγορες ταχύτητες του internet.

Πως άλλωστε αναμένεται να λειτουργήσει η ψηφιακή μετάβαση, χωρίς το απαραίτητο όχημα το οποίο δεν είναι άλλο από το 5G. Οι επισκέπτες της έκθεσης της Θεσσαλονίκης έχουν την ευκαιρία να δουν από πρώτο χέρι τις δυνατότητες που προσφέρει το 5G, κάνοντας την 84η ΔΕΘ την πρώτη έκθεση όπου παρουσιάζεται πιλοτικά το 5G. Την πραγματοποίηση της εφαρμογής αυτής έκανε η Wind, η οποία ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της κινητής τηλεφωνίας.

Ειδικότερα, οι επισκέπτες της 84ης ΔΕΘ που επισκέπτονται στο περίπτερο 12 το χώρο της WIND έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά και να βιώσουν τις δυνατότητες των πρώτων 5G συσκευών (τηλεφώνων) στην Ελλάδα, που λειτουργούν μέσα από το πιλοτικό δίκτυο της WIND. Χρησιμοποιώντας τις συσκευές 5G, μπορούν να κατεβάσουν αρχεία (ταινίες, σειρές, παιχνίδια) σε εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες, να δουν 4K video και να κάνουν speed tests, ώστε να βιώσουν τις ταχύτητες που μπορούν να επιτευχθούν μέσω του
δικτύου 5ης γενιάς.

Πηγή: emeatimes.gr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις