Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αυτόνομα οχήματα θα “στέλνει” στα πεδία μάχης ο Αυστραλιανός Στρατός

Η αεροδιαστημική εταιρεία BAE Systems συνεργάζεται με τον στρατό της Αυστραλίας για να ενσωματώσει την αυτόνομη τεχνολογία σε δύο θωρακισμένους μεταφορείς M113 AS4 και να “απομακρύνει τους στρατιώτες από τα μελλοντικά πεδία μάχης”.

Σε ανακοίνωσή της την Τρίτη, η βρετανική BAE Systems δήλωσε ότι ο Αυστραλιανός Στρατός θα διεξάγει πειράματα προκειμένου να «κατανοήσει καλύτερα τις δυνατότητες της αυτονομίας στο πεδίο της μάχης». Σύμφωνα με το CNBC, η μετατροπή των οχημάτων αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο.

Τα αυτόνομα οχήματα θα βοηθήσουν επίσης τον στρατό να εφαρμόσει τη Στρατηγική Ρομποτικής και Αυτόνομων Συστημάτων (RAS), δήλωσε η BAE Systems ενώ θα μπορούσαν ενδεχομένως να εκτελέσουν μια σειρά καθηκόντων, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης της εφοδιαστικής αλυσίδας και της συλλογής πληροφοριών. Σε γενικές γραμμές, η στρατηγική RAS του Αυστραλιανού Στρατού επικεντρώνεται στο πώς μπορεί να αξιοποιήσει αναδυόμενες τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η ρομποτική και τα αυτόνομα συστήματα.

“Η αυτόνομη τεχνολογία θα βοηθήσει τους στρατιώτες να ανταποκριθούν σε ένα περιβάλλον πολέμου – αυξάνοντας την ταχύτητα με την οποία θα μπορούν να ξεπεράσουν και να εξαλείψουν συμβατικές και μη απειλές”, δήλωσε ο Brad Yelland, επικεφαλής της BAE Systems Australia.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις