Συνεργασία LG και Unity για την προσομοίωση αυτόνομων οχημάτων

Η LG, κορυφαίος συνεργάτης τεχνολογίας στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, ενώνει τις δυνάμεις της με την Unity Technologies, η οποία έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα ανάπτυξης 3D σε πραγματικό χρόνο στον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, η LG ανακοίνωσε τη συνεργασία των μηχανικών τεχνητής νοημοσύνης του LG Electronics Silicon Valley Lab με τους ειδικούς μηχανικής μάθησης της Unity Technologies για την ανάπτυξη προηγμένου λογισμικού προσομοίωσης.

Αυτό το λογισμικό, το οποίο θα βασίζεται στον προσομοιωτή LGSVL της LG και την υπηρεσία Unity Simulation της Unity Technologies, θα επιτρέψει σε κατασκευαστές αυτόνομων οχημάτων να επιταχύνουν την εκμάθηση συστημάτων για πιο ασφαλή μηχανοκίνητα οχήματα.

Το Unity Simulation επιτρέπει την εκτέλεση πολλαπλών περιστατικών σε κλίμακα και υποστηρίζεται από την υποδομή του Google Cloud μειώνοντας τα εμπόδια για την εκπαίδευση, τη δοκιμή ή την επικύρωση νέων προϊόντων και υπηρεσιών σε 3D περιβάλλον υψηλής πιστότητας. Οι εφαρμογές για την «όραση» του υπολογιστή στην αυτοκινητοβιομηχανία είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες, σύμφωνα με τον Danny Lange, Αντιπρόεδρο Τεχνητής Νοημοσύνης και Μηχανικής Μάθησης της Unity Technologies.

Ο Seonman Kim, Αντιπρόεδρος Μηχανικής στο Advanced Platform Lab της LG στην Silicon Valley, υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας της LG με την Unity. «Η εμπιστοσύνη της Unity στον προσομοιωτή LGSVL για την ανάπτυξη τεχνολογιών ασφαλούς και ισχυρής αυτόνομης οδήγησης, αποτελεί σαφή ένδειξη ότι πρόκειται για μια win-win συνεργασία από την αρχή. Αναμένουμε να βρούμε νέες ευκαιρίες με την Unity για να φέρουμε τις αντίστοιχες τεχνολογίες μας στην αγορά της αυτοκινητοβιομηχανίας».

Η συνεργασία των δύο εταιρειών για την προηγμένη προσομοίωση αναμένεται να ωφελήσει σημαντικά την αυτοκινητοβιομηχανία καθώς αυτή κινείται προς ένα μέλλον με αυτόνομη οδήγηση. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες που χρησιμοποιούν το προσομοιωτή LGSVL στην υπηρεσία Unity Simulation θα είναι σε θέση να επιταχύνουν δραματικά την εκμάθηση των συστημάτων τους, εκτελώντας παράλληλα πολλά σενάρια. Με τις τελευταίες εξελίξεις της Unity, ο προσομοιωτής LGSVL μπορεί να δημιουργήσει ψηφιακά αντίγραφα πραγματικού περιβάλλοντος με μοντέλα αισθητήρων ακριβείας για την εκμάθηση αυτόνομων οχημάτων σε πολλαπλά σενάρια.

Η εκπαίδευση και επικύρωση ενός αυτόνομου οχήματος είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο ένα εικονικό περιβάλλον μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο τόσο για το αυτοκίνητο όσο και για όσους βρίσκονται γύρω από αυτό, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να δοκιμάσουν τα συστήματα προσομοίωσης πριν βγουν στο δρόμο. Ο προσομοιωτής LGSVL συνδυάζει τις τεχνολογίες που αναπτύσσονται από την LG με την τεχνολογία Data-Oriented Tech Stack της Unity και τον αγωγό High-Definition Render Pipeline και επιτρέπει δοκιμές και εκπαίδευση για πιο ασφαλή λειτουργία των οχημάτων.

Ο προσομοιωτής LGSVL στην υπηρεσία Unity Simulation θα παρουσιαστεί στην εκδήλωση Unite 2019 της Unity στην Κοπεγχάγη στις 26 Σεπτεμβρίου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις