Αιολική ενέργεια και επενδύσεις στο επίκεντρο του WindMission Greece 2019

Η Voice of Renewables, διοργανώνει ,σε συνεργασία με την Parity Platform, το συνέδριο WindMission Greece 2019. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 14 και 15 Οκτωβρίου στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος- Deree.

To WindMission Greece 2019 τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) και του Πανελληνίου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑ.Σ.Ε.Π.ΠΕ)

Η Ελλάδα απολαμβάνει ισχυρό αιολικό δυναμικό ειδικά στα νησιά του Αιγαίου και στις βουνοκορφές της ηπειρωτικής χώρας. Το γεγονός αυτό καθιστά την χώρα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος επενδυτών στο τομέα της αιολικής ενέργειας. Διεθνείς εταιρίες και εγχώριοι όμιλοι έχουν προχωρήσει στην εγκατάσταση πάνω από 3 GW αιολικών πάρκων στην Ελλάδα , ενώ μέχρι το 2030 αναμένεται να επενδυθούν πάνω από 4 δισ. ευρώ για νέα αιολικά πάρκα.

Καθώς η χώρα εντείνει τις προσπάθειες για να καλύψει τους στόχους που έχουν τεθεί για την εγκατάσταση νέων αιολικών πάρκων, το συνέδριο WindMission Greece θα αποτελέσει σημείο συνάντησης κυβερνητικών εκπροσώπων, ρυθμιστών της αγοράς και διεθνών και Ελληνικών ενεργειακών εταιριών. Αποτελεί ευκαιρία δικτύωσης και ενημέρωσης για τους εμπλεκόμενους στην τεχνική μελέτη, αδειοδότηση, χρηματοδότηση, λειτουργία και διαχείριση αιολικών πάρκων.

Θα καλυφθούν οι παρακάτω θεματικές:

1. Θεσμικές δράσεις για την επιτάχυνση των επενδύσεων στην αιολική ενέργεια
2. Χρηματοδότηση Έργων: Τραπεζικός δανεισμός και εναλλακτικές επιλογές
3. Ανάπτυξη υπεράκτιων (off-shore) έργων. Παραδείγματα από το εξωτερικό και πρόοδος στην Ελλάδα για πλωτά και bottom fixed αιολικά πάρκα.
4. Ανάπτυξη χερσαίων αιολικών πάρκων. Οι προκλήσεις για κατασκευαστικές εταιρίες, εταιρίες λειτουργίας και συντήρησης και εταιρίες διαχείρισης έργων.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ, ενώ εταιρείες και ιδιώτες μπορούν να εγγραφούν εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις