Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

bespot: Νέα επένδυση του Uni.Fund στον χώρο του RetailTech

Τη νέα επένδυση του Uni.Fund στην bespot, startup που δραστηριοποιείται στον κλάδο του Location Intelligence, ανακοίνωσε η Κατερίνα Πραματάρη, Partner του Uni.Fund, κατά τη διάρκεια του 10oυ Συνεδρίου του ΙΕΛΚΑ (Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών) που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 στο OTEAcademy.

H Κατερίνα Πραματάρη, προσκεκλημένη ομιλήτρια στο Συνέδριο, ανέδειξε επιτυχημένα παραδείγματα ανοιχτής καινοτομίας (open innovation) στον κλάδο του FMCG Retail στην Ελλάδα, καθώς και τις σύγχρονες τάσεις στην επενδυτική δραστηριότητα στον κλάδο στην Ελλάδα, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αναφερόμενη στα προγράμματα ανοιχτής καινοτομίας, τόνισε ότι πρόκειται για έναν επιτυχημένο μηχανισμό που προσφέρει καινοτόμες λύσεις στις σύγχρονες προκλήσεις του κλάδου. Μέσω αυτών των προγραμμάτων, μεγάλες εταιρείες συνδέονται με νεοφυείς επιχειρήσεις και αποκτούν πρόσβαση σε καινοτόμες ιδέες για την επίτευξη των στόχων τους.

Αντίστοιχα, οι νεοφυείς επιχειρήσεις που βρίσκονται σε πρώιμα στάδια και συμμετέχουν στα προγράμματα, έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν με τον πρώτο μεγάλο πελάτη/συνεργάτη και να δοκιμάσουν ή/και να προσαρμόσουν τα προϊόντα/τις υπηρεσίες τους με τρόπο που να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις ανάγκες της αγοράς.

Σχολιάζοντας την επενδυτική δραστηριότητα στον κλάδο σε παγκόσμιο επίπεδο, σημείωσε ότι ιδιαίτερα κατά την τελευταία 5ετία παρατηρείται αλματώδης αύξηση στον αριθμό των επενδύσεων, των εξαγορών και στο ύψος των επενδύσεων, με έμφαση στις τεχνολογίες της λιανικής (retail technologies).

Το Uni.Fund, εξήγησε, διαθέτοντας σημαντική εμπειρία στον κλάδο, έχει ήδη αναγνωρίσει και επενδύσει σε σημαντικά καινοτόμες ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο, μεταξύ των οποίων και στην bespot, που δραστηριοποιείται στον κλάδο του Location Intelligence, φέρνοντας μια πρωτοποριακή προσέγγιση στην έρευνα αγοράς.

Η bespot επιλέχθηκε πρόσφατα να παρουσιάσει στο ετήσιο κλαδικό συνέδριο του ΙΕΛΚΑ ανάμεσα στους κορυφαίους innovators του κλάδου λιανεμπορίου που αναδείχθηκαν στο πλαίσιο των RISE awards. Μέσα από τη δωρεάν εφαρμογή bespot (bespot app για android & iOS) οι καταναλωτές μπορούν να ανακαλύπτουν και να κερδίζουν δώρα στα σημεία που επισκέπτονται. Κάθε φορά που οι χρήστες ανοίγουν την εφαρμογή στα επιλεγμένα spots, μπορούν να ανακαλύψουν μια επιβράβευση, ενώ δίνοντας τη γνώμη τους, συλλέγουν πόντους άμεσα εξαργυρώσιμους σε δωροεπιταγές.

Οι συνιδρυτές της εταιρείας Λέων Γαβαλάς, Αναστασία Γρίβα και Κωνσταντίνος Δημητρός, μετατρέποντας την κίνηση στην πόλη σε ένα κυνήγι θησαυρού, βοηθούν τα καταστήματα να αυξήσουν την είσοδο καταναλωτών και να λάβουν χρήσιμες πληροφορίες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις