Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ένας μήνας CapsuleT Accelerator: Εργαστήρια, επισκέψεις on-site και Mentor Days

Ένας μήνας πέρασε από την έναρξη του πρώτου κύκλου του Προγράμματος Επιτάχυνσης του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator , του πρώτου startup επιταχυντή αποκλειστικά για τον τουρισμό που δημιουργήθηκε από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος.

Σε αυτόν τον μήνα, οι 10 startups που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και εντάχθηκαν στον επιταχυντή συμμετείχαν σε πληθώρα των εργαστηρίων (workshops), on-site visits σε χώρους του κλάδου αλλά και άλλες δράσεις που προσφέρει το πρόγραμμα.

Πιο συγκεκριμένα, οι ομάδες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δια ζώσης τους εκπροσώπους της Google, sponsor του προγράμματος του CapsuleΤ, αλλά και της Grant Thornton Greece (strategic partner του προγράμματος) σε παρουσιάσεις που πραγματοποίησαν αναφορικά με τις πιο πρόσφατες τάσεις στον κλάδο, τα χρήσιμα online εργαλεία που μπορούν να αξιοποιήσουν οι ομάδες για το marketing plan τους, το στρατηγικό σχεδιασμό της επιχειρηματικής τους ανάπτυξης και πολλά ακόμη.

Επίσης, οι ομάδες πήραν μέρος σε on-site visits σε διακεκριμένα ξενοδοχεία τόσο της Αθήνας, όσο και της Πελοποννήσου. Σκοπός αυτών των επισκέψεων σε ηγετικές εταιρείες του κλάδου είναι, μεταξύ άλλων, να δοθεί στις startups η δυνατότητα να διαπιστώσουν από κοντά πώς λειτουργεί το τμήμα κάθε ξενοδοχείου, να παρουσιάσουν στους υπεύθυνους τμημάτων το προϊόν/υπηρεσία τους, να λάβουν χρήσιμο feedback, αλλά και να συζητήσουν για το ενδεχόμενο ενδιαφέρον για «πιλοτική» συνεργασία και χρήση της υπηρεσίας τους στους χώρους αυτούς.

Εκτός από τις παραπάνω δράσεις, οι startups παρακολούθησαν το πρώτο πάνελ του επιταχυντή, την πρεμιέρα των Experts Mentor Day, στο οποίο φιλοξενήθηκε ο Δρ. Ανδρέας Ανδρεάδης, CEO του Sani/Ikos Group, η Βασιλική Μαυροκεφάλου από την Expedia Group αλλά και ο Μιχάλης Μαυρόπουλος, CEO της Experiences Net. Τη σχετική ανοιχτή συζήτηση συντόνισε ο Πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε., Αλέξανδρος Βασιλικός.

Μέσα από αυτή τη δράση, οι ομάδες του επιταχυντή είχαν τη ευκαιρία να εμπνευστούν από τα εξέχοντα στελέχη του τουρισμού αλλά και να λάβουν εξειδικευμένη καθοδήγηση για τα επόμενα βήματά τους χάρη στη διενέργεια one-on-one mentoring meetings μαζί τους, που ακολούθησαν της συζήτησης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις