Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Pfizer: “Εξετάζουμε με προσοχή τις ελληνικές startups”

Την επίσημη έναρξη του προγράμματος «Προαγωγή της Επιστήμης – Advancing Science» ανακοίνωσαν σήμερα, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, η Pfizer και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Το πρόγραμμα «Προαγωγή της Επιστήμης» έχει απώτερο στόχο την υποστήριξη της έρευνας αιχμής και την ενίσχυση νέων επιστημόνων από το χώρο της Υγείας καθώς και την αντιστροφή της τάσης του brain drain.

Το πρόγραμμα βασίζεται σε δύο πυλώνες: α) τη θεσμοθέτηση υποτροφιών Pfizer για την οικονομική ενίσχυση μεταπτυχιακών φοιτητών του ΔΠΜΣ «Βιοεπιχειρείν» και β) τη θεσμοθέτηση ανταποδοτικών υποτροφιών Pfizer, για την υλοποίηση έρευνας σε θέματα υγείας.

«Για εμάς στη Pfizer, η έρευνα και η προαγωγή της επιστήμης αποτελεί το μέσο για την επίτευξη του σκοπού μας: καινοτομούμε, για να αλλάξουμε τις ζωές των ασθενών», δήλωσε σχετικά με το νέο πρόγραμμα ο Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της Pfizer Hellas, Ζαχαρίας Ραγκούσης.

Με αφορμή τη νέα συνεργασία και τις δηλώσεις αυτές το Startupper μίλησε με τον κ. Ραγκούση σχετικά με τα σχέδια της Pfizer και την πιθανή «αξιοποίηση» καινοτόμων ελληνικών startup εταιρειών.

Ο κ. Ραγκούσης φάνηκε πολύ θετικός στο ενδεχόμενο συνεργασίας της Pfizer με εταιρείες της ελληνικής startup σκηνής και δήλωσε μάλιστα ότι η εταιρεία ήδη «εξερευνά» την αγορά. Τόνισε επίσης, ότι οι incubators στην Ελλάδα κάνουν πολύ καλή δουλειά και οι startups βρίσκονται σε ένα καλό επίπεδο.

Βέβαια, παρατήρησε ότι οι νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα δυσκολεύονται να κάνουν το επόμενο βήμα, το λεγόμενο «scaleup» και εξήγησε ότι είναι πολύ σημαντικό να βρεθούν οι αιτίες «πίσω» από αυτό το φαινόμενο – να διαπιστωθεί αν ευθύνεται η έλλειψη κινήτρων, η έλλειψη κεφαλαίων ή κατεύθυνσης για παράδειγμα.

Τέλος, ο πρόεδρος της Pfizer έδωσε ένα «στίγμα» σχετικά με τις startups που εξετάζει η εταιρεία, λέγοντας ότι δεν στρέφεται αποκλειστικά για MedTech startups αλλά σε οποιαδήποτε τεχνολογική εταιρεία προσφέρει λύσεις που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις