Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

HP: Συμφωνία 8,8 δισ. δολαρίων με τη Micro Focus

Σε συμφωνία για την συγχώνευση των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων λογισμικού στη Βρετανική Micro Focus έναντι 8,8 δισ. δολαρίων προέβη η Hewlett-Packard Enterprise.

Με τη νέα συμφωνία η HPE θα λάβει από τη Micro Focus 2,5 δισ. δολάρια σε μετρητά και θα κατέχει το 50,1% του μεριδίου της εταιρείας που θα δημιουργηθεί και θα φέρει το όνομα της Micro Focus.

Με την απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων του λογισμικού της HP Enterprise, η Micro Focus θα βρεθεί στην κορυφή των ευρωπαϊκών κατασκευαστών λογισμικού.

Η Meg Whitman, Διευθύνων Σύμβουλος της HP Enterprise εστιάζει τις προσπάθειες της εταιρείας στις υπηρεσίες δικτύωσης, στην αποθήκευση και στην τεχνολογία. Να υπενθυμιστεί ότι η εταιρεία πέρυσι διαχώρισε τις δραστηριότητες της δημιουργώντας δύο εταιρείες. Την HP Inc που εστιάζει στους υπολογιστές και στους εκτυπωτές και την HP Enterprise που εστιάζει στο IT.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη συμφωνία της Micro Focus μέχρι σήμερα. Νωρίτερα μέσα στο 2016 η εταιρεία εξαγόρασε την Serena Software έναντι 540 εκατ. δολαρίων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Micro Focus, η νέα επιχείρηση εκτιμάται ότι θα έχει ετήσια έσοδα της τάξης των 4,5 δισ. δολαρίων.

H Micro Focus είδε τις μετοχές της να καταγράφουν αύξηση 21% ύστερα από την ανακοίνωση της συμφωνίας, σημειώνοντας ιστορικό υψηλό.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις