Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H GE εξαγόρασε δυο εταιρείες 3D Printing για 1,4 δισ. δολ.

Η General Electric όλα δείχνουν ότι θέλει να επιστρέψει πίσω στις ρίζες της σαν μεγάλος βιομηχανικός κατασκευαστής προσαρμοσμένος στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις μια και οι δυο εταιρείες 3D Printing ειδικεύονται στην παραγωγή μηχανολογικών εξαρτημάτων.

Η General Electric είχε κάνει μια στροφή προς τον χρηματοοικονομικό τομέα μέσω της GE Capital αλλά όλα δείχνουν ότι αλλάζει ρότα με την εξαγορά της σουηδικής Arcam AB και της γερμανικής SLM Solutions Group για 1,4 δισ. δολ. Και οι δυο εταιρείες θα διατηρήσουν την αυτονομία τους και θα τοποθετηθούν κάτω από τον David Joyce, πρόεδρο και CEO της GE Aviation και παραμείνουν στην Ευρώπη.

Arcam-EBM-machineΟι δύο εταιρείες ειδικεύονται στην γρήγορη προτυποποίηση βιομηχανικών εξαρτημάτων (additive manufacturing) μέσω εκτύπωσης 3D, μια σύγχρονη high-tech πρακτική η οποία προσφέρει μεγάλη ευελιξία, γρήγορους χρόνους παραγωγής και λίγα στερεά απόβλητα.
Η Arcam ειδικεύεται στην τεχνική Electron Beam Belting (EBM) η οποία παράγει μεταλλικά πρωτότυπα για την αεροδιαστημική και ιατροτεχνολογική βιομηχανία και εξελιγμένες μεταλλικές σκόνες και είχε έσοδα 68 εκατ. δολ. το 2015.
Η SLM Solutions Group παράγει εκτυπωτές laser για 3D printing μετάλλων με πελάτες από την αεροδιαστημική βιομηχανία, την βιομηχανία ενέργειας, ιατρική τεχνολογίας και αυτοκινητοβιομηχανίας και είχε έσοδα 74 εκατ. δολ το 2015.

Οι τεχνολογίες των δύο νεοαποκτηθέντων εταιρειών θα χρησιμοποιηθούν να ενισχύσουν τον τομέα της γρήγορης προτυποποίησης της GE, ο οποίος θα υποστηρίξει έξι βιομηχανικούς τομείς της εταιρείας, αλλά και για να προσφερθούν νέες υπηρεσίες 3D printing σε πελάτες, μετατρέποντας την GE σε μια ψηφιακή βιομηχανική εταιρεία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις