Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

The People’s Trust: Πρόσβαση σε μικροχρηματοδότηση και υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης για μικρές ελληνικές επιχειρήσεις

Το The People’s Trust αποτελεί έναν ιδιωτικά χρηματοδοτούμενο μη – κερδοσκοπικό οργανισμό με στόχο να συμβάλει στη μείωση της ανεργίας στην Ελλάδα μέσα από την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Το The People’s Trust ξεκίνησε τον Μάιο και υποστηρίζει νεοσύστατες και υφιστάμενες μικρές επιχειρήσεις, παρέχοντάς τους πρόσβαση σε μικροχρηματοδότηση και υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Η μικροχρηματοδότηση του The People’s Trust παρέχεται με τη μορφή δωρεάς και μπορεί να φτάσει μέχρι και 10.000 ευρώ ανά επιχείρηση, δίνοντας στους επιχειρηματίες που δεν έχουν πρόσβαση σε άλλες πηγές χρηματοδότησης τη δυνατότητα να καλύψουν ουσιαστικές ανάγκες σε εξοπλισμό και υπηρεσίες προκειμένου να δημιουργήσουν ή να αναπτύξουν την επιχείρησή τους. Η δωρεά συνδυάζεται με την παροχή μικροδανείου μέσω της συνεργασίας του οργανισμού με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Αction Finance Initiative (AFI) οπότε το ποσό της μικροχρηματοδότησης μπορεί, κατά περίπτωση, να φτάσει μέχρι και τις 20.000 ευρώ.

Σημαντικό πλεονέκτημα για τους επιχειρηματίες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα του The People’s Trust  είναι, επίσης, οι δωρεάν υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης που παρέχει ο οργανισμός, οι οποίες περιλαμβάνουν διαμόρφωση επιχειρηματικού σχεδίου, εκπαίδευση και κατάρτιση, πρόσβαση σε επιχειρηματικές θερμοκοιτίδες κ.ά. Επιδίωξη του οργανισμού είναι να προσφέρει στους Έλληνες επιχειρηματίες τα απαραίτητα εφόδια που θα τους βοηθήσουν να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε βιώσιμες επιχειρήσεις και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Το The People’s Trust δεν επιβάλλει περιορισμούς στον κλάδο όπου δραστηριοποιούνται οι ενδιαφερόμενοι προς μικροχρηματοδότηση, ούτε στην ηλικία τους (απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους 18 ετών και άνω). Τα κριτήρια μικροχρηματοδότησης καθώς και η διαδικασία αίτησης είναι διαθέσιμα εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις