Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ATI Boeing Accelerator: 2 εκατ. λίρες επενδύει η Boeing σε startups από όλον τον κόσμο

Το Ινστιτούτο Αεροδιαστημικής Τεχνολογίας, η Boeing και η ο Ευρωπαϊκός accelerator Ignite ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν ένα νέο πρόγραμμα επιτάχυνσης με στόχο να ενδυναμώσουν την αεροδιαστημική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι αιτήσεις για τον εναρκτήριο γύρο του ATI Boeing Accelerator είναι πλέον ανοικτές και θα «κλείσουν» στις 15 Νοεμβρίου. Δύο φορές το χρόνο, το πρόγραμμα επιτάχυνσης θα δέχεται από 8 έως 15 startups, που ασχολούνται με το industry 4.0 ή τις βιώσιμες τεχνολογίες.

Κάθε startup θα λαμβάνει χρηματοδότηση 100 χιλ. λιρών από την Boeing HorizonX Ventures (με μερίδιο μετοχών) καθώς και πρόσβαση στους στρατηγικό και τεχνικό προσωπικό της Boeing και της GKN Aerospace, η οποία είναι εταιρικός χορηγός της πρωτοβουλίας. Συνολικά, μέσα σε δύο χρόνια, η Boeing σκοπεύει να επενδύσει 2 εκατ. λίρες.

Όσον αφορά το τι ακριβώς ψάχνουν οι διοργανωτές, ο διευθυντής του προγράμματος, Gabi Matic, εξήγησε: «Ψάχνουμε για startups που εργάζονται για να αλλάξουν το τοπίο της βρετανικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας. Μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα καινοτόμες δραστηριότητες, όπως η η εφοδιαστική και οι αλυσίδες εφοδιασμού, καθώς και η κατάρτιση και ασφάλεια του εργατικού δυναμικού. Θα δεχθούμε επίσης, ευχάριστα, αιτήσεις από επιχειρήσεις που αναπτύσσουν τεχνολογίες για άλλους τομείς που σχετίζονται με την αεροδιαστημική βιομηχανία».

Μόλις ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, οι startups θα παρουσιάσουν (pitch) την επιχείρησή τους σε πιθανούς πελάτες, φορείς της βιομηχανίας και επενδυτές.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: https://atiboeingaccelerator.com/

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις