Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Σημαντικές επενδύσεις της κυβέρνησης σε κόμβους καινοτομίας ανακοίνωσε ο Χρίστος Δήμας

Σε συζήτηση με θέμα “Greek Government vs Greek Startup Ecosystem…The Future is yet in our power”, συμμετείχαν στο πλαίσιο του Startupnow Forum, ο ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δημητριάδης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Χρίστος Δήμας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η κυβέρνηση για να ενισχύσει την έρευνα και την καινοτομία στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην Δράση του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. «Επιστήμη και Κοινωνία» και στα σχέδια της κυβέρνησης για δημιουργία δύο Κόμβων Καινοτομίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

«Κόμβοι Έρευνας, Καινοτομίας & Διάχυσης»

Η δράση του ΕΛ.ΙΔ.ΕΚ., με τίτλο «Κόμβοι Έρευνας, Καινοτομίας & Διάχυσης», η οποία προκηρύχθηκε στις 14 Οκτωβρίου έχει στόχο την εκλαΐκευση της επιστήμης και τη διάδοση των επιστημονικών γνώσεων στην κοινωνία καθώς και την καλλιέργεια μιας ευρύτερης ερευνητικής κουλτούρας και μετασχηματισμού της γνώσης σε καινοτομία.

Η εν λόγω προκήρυξη με προϋπολογισμό 3.000.000 ευρώ εντάσσεται στο Πρόγραμμα των δράσεων του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ..Το ανώτατο όριο της χρηματοδότησης για κάθε Έργο ανέρχεται στο ύψος των 100.000 ευρώ και η διάρκεια του προτεινόμενου έργου δύναται να κυμαίνεται μεταξύ 12 και 24 μηνών.

Η εν λόγω Προκήρυξη περιλαμβάνει τις εξής θεματικές:

  • Κόμβοι Έρευνας & Καινοτομίας στην Εκπαίδευση
  • Κόμβοι Διάχυσης Έρευνας
  • Κόμβοι Κυκλικής & Κοινωνικής Οικονομίας

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου 2019. Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ..

Innovation Districts

Ο υφυπουργός επανέλαβε ότι ξεκινά σύντομα η υλοποίηση του σχεδίου της κυβέρνησης για τη δημιουργία δύο «Innovation District» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στα οποία θα γίνεται η διασύνδεση σημαντικών εταιρειών στον χώρο του R&D, με ερευνητικά ινστιτούτα και startup επιχειρήσεις.

Με τη δημιουργία αυτών των κόμβων, το υπουργείο και η κυβέρνηση φιλοδοξεί να ενισχύσει την καινοτομία στη χώρα μας με σύμμαχο την Ελληνική επιστημονική κοινότητα.  Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να την κρατήσει στην Ελλάδα και να επαναπατρίσει κάποιους από τους Έλληνες επιστήμονες, «εκμεταλλευόμενη» το ταλέντο και όσα μπορούν να προσφέρουν στη χώρα.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις