Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στο δίκτυο της Endeavor η PNOĒ με την συσκευή ανάλυσης αναπνευστικής λειτουργίας

Ο Απόστολος Ατσαλάκης, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας PNOĒ, εντάσσεται στο δίκτυο της Endeavor και γίνεται ο 30ος Endeavor Entrepreneur του οργανισμού στην Ελλάδα.

Η εταιρεία επιλέχθηκε στο πλαίσιο του 91ου Διεθνές Πάνελ Επιλογής (ISP) που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη στις 21-23 Οκτωβρίου. Ανάμεσα στους αξιολογητές ήταν και ο Απόστολος Αποστολάκης, partner του VentureFriends VC και μέντορας του δικτύου.

H PNOĒ έχει δημιουργήσει μία συσκευή ανάλυσης της αναπνοής, η οποία μετρά την κατάσταση της υγείας των χρηστών της μέσω ενός δωδεκάλεπτου τεστ, στοχεύοντας στη βελτίωση της καρδιοαναπνευστικής τους υγείας, της διατροφής και της άσκησης.

Η εταιρεία αξιοποιεί την επιστήμη της καρδιο-μεταβολικής ανάλυσης (CMA), η οποία αξιολογεί την κατάσταση της υγείας του χρήστη, μετρώντας την αναλογία διοξειδίου του άνθρακα και οξυγόνου στην αναπνοή του.

Το αυτοματοποιημένο σύστημα αλγορίθμων και ανάλυσης δεδομένων της PNOĒ μεταφράζει την αναπνοή των χρηστών σε εξατομικευμένες ανάγκες, όπως διατροφικές βελτιώσεις, σε λιγότερο από είκοσι τέσσερις ώρες. Τέλος, η PNOĒ είναι απόφοιτος του προγράμματος επιτάχυνσης Y Combinator.

Η Μαριτίνα Γκρελλόνι, Entrepreneur Selection & Growth Manager δήλωσε: “Ο Απόστολος έχει ένα εντυπωσιακό background και η PNOĒ είναι μια πολλά υποσχόμενη εταιρεία. Είναι η πρώτη αμιγώς ελληνική εταιρεία που έχει αποφοιτήσει από το YCombinator και χαιρόμαστε πολύ που κατάφερε να ενταχθεί στο δίκτυο μας. Ο Απόστολος ανήκει στους σημαντικούς παίκτες του healthtech παγκοσμίως, ανάμεσα σε πολλούς ακόμη Έλληνες. Η ένταξη της PNOĒ είναι η τέλεια αρχή για την Endeavor Greece να χτίσει αυτό το χαρτοφυλάκιο”.

Τέλος, ο Απόστολος Ατσαλάκης υποστήριξε ότι η συμμετοχή του στο Διεθνές Πάνελ Επιλογής της Endeavor υπήρξε πολύτιμη εμπειρία. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: “Μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω και να συναναστραφώ μερικούς από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που είμαι πλέον μέλος του δικτύου της Endeavor και είμαι σίγουρος ότι η Endeavor θα μου δώσει την ευκαιρία να γνωρίσω σημαντικούς ανθρώπους του κλάδου και να έρθω σε επαφή με διεθνείς επενδυτές.”

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις