Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι νικητές του Bank of Cyprus Hackathon Fintech 3.0

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου το BoC Hackathon Fintech 3.0, ο τρίτος μαραθώνιος που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Τράπεζας Κύπρου για την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών στον τομέα των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

Κατά τη διάρκεια του τριήμερου μαραθωνίου, οι 14 ομάδες που επιλέχθηκαν – από τους πάνω από 200 αρχικά συμμετέχοντες – ανέπτυξαν καινοτόμες εφαρμογές γύρω από τις εξής θεματικές:

  • Πλατφόρμες ηλεκτρονικών πληρωμών, χρήση τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου κλπ.
  • Εφαρμογές fintech για επιχειρήσεις
  • Εφαρμογές fintech για κοινωνική αλληλεγγύη και κοινωνική καινοτομία
  • Πλατφόρμες και εργαλεία crowdfunding
  • Καινοτομία στις τραπεζικές διαδικασίες

Οι ομάδες εργάστηκαν για την υλοποίηση των ιδεών τους χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες IT, BoC APIs και BoC SDK ενώ είχαν την υποστήριξη των μεντόρων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και της Crowdpolicy, που «έτρεξε» τον διαγωνισμό μαζί με την Τράπεζα Κύπρου. Οι ομάδες παρουσίασαν τελικά τις εφαρμογές τους την τελευταία μέρα του τριημέρου, όπου και επιλέχθηκαν οι νικητές.

Οι νικητές

1η θέση – 6.000 ευρώ

Mr.Bill: Μια νέα πλατφόρμα πληρωμών Bank-to-Bank στην οποία οι χρήστες μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς από οποιοδήποτε κατάστημα/έμπορο κλπ.

2η θέση – 4.000 ευρώ

Vasilkoff: Το SmartWallet είναι ένα σύστημα που συνδέει την παραδοσιακή τραπεζική με τα ψηφιακά -έξυπνα-συμβόλαια. Αυτά τα συμβόλαια δίνουν σε ιδιώτες και επιχειρήσεις άμεση πρόσβαση σε μια μεγάλη ποικιλία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

3η θέση – 2.000 ευρώ

FinRobot: Το FinRobot είναι μια πλατφόρμα micro-crowdfunding και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων που επιτρέπει την αύξηση της ρευστότητας και τη δημιουργία εσόδων από μη ρευστά περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών. Απευθύνεται σε μικρούς επενδυτές.

Βραβείο καλύτερης εφαρμογής των public data sets της Κύπρου και των BoC APIs – 1.000 ευρώ

Κoshiaris: Ένα online σύστημα δημοπρασιών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τράπεζες ή από ανεξάρτητους φορείς.

Περισσότερες πληροφορίες για τον μαραθώνιο και τις ομάδες που συμμετείχαν μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις