Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

STARGATE: Επίσημη έναρξη για το ερευνητικό έργο που στοχεύει στην “έξυπνη γεωργία”

Πραγματοποιήθηκε, στις στις 24 και 25 Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη, η εναρκτήρια συνάντηση του ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου STARGATE, που φιλοδοξεί να αναπτύξει μια μεθοδολογία έξυπνης, πολυεπίπεδης και ολιστικής προσέγγισης για μια κλιματικά έξυπνη γεωργία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό του Καθηγητή του Α.Π.Θ. και Συνεργάτη του ΕΚΕΤΑ Δρ. Δημήτριου Μόσχου, δόθηκε έμφαση στην εμπέδωση μιας κοινής αντίληψης και στην κατάρτιση του λεπτομερούς σχεδίου δράσης για τους πρώτους μήνες του έργου. Επιπλέον, συζητήθηκε το πλήρες πρόγραμμα εργασιών μέχρι την ολοκλήρωση του έργου, ενώ συμφωνήθηκε η διοίκηση των εργασιών, καθώς και η δομή διαχείρισης και οι μηχανισμοί λήψης αποφάσεων του εταιρικού σχήματος.

Για να πετύχει το σκοπό του, το έργο πρόκειται να αξιοποιήσει καινοτομίες του τομέα της διαχείρισης του μικροκλίματος και της διαχείρισης των ευρύτερων κινδύνων λόγω καιρικών συνθηκών. Η εν λόγω μεθοδολογία θα βασιστεί σε τεχνολογίες τηλεπισκόπησης, κλιματικής νοημοσύνης και διαδικτύου των πραγμάτων, για μια αποτελεσματικότερη διαχείριση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και των δυνητικών επιλογών προσαρμογής στις κλιματικές αλλαγές, καθώς και τη χάραξη πολιτικών προστασίας από τους κλιματικούς κινδύνους.

Το STARGATE – το οποίο υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα Έρευνας και Καινοτομίας της Ε.Ε. “HORIZON “2020” – θα διαρκέσει 4 έτη μέχρι το Σεπτέμβριο του 2023 και περιλαμβάνει 26 εταίρους από την Ελλάδα, την Τσεχία, το Ισραήλ, την Ισπανία, τη Λετονία, την Ελβετία, την Αυστρία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Πολωνία, τη Γερμανία, τη Νορβηγία και το Βέλγιο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις