Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αυτά είναι τα κορυφαία προγράμματα incubation και acceleration παγκοσμίως

Χθες (6/11), η UBI Global, εταιρεία η οποία ασχολείται με την καταγραφή, τη δικτύωση και τη βελτίωση προγραμμάτων acceleration και incubation παγκοσμίως, παρουσίασε τα καλύτερα προγράμματα για το 2019-2020.

Τα αποτελέσματα προέκυψαν από σχετική μελέτη, ονόματι World Benchmark Study of Business Incubators and Accelerators, η οποία αξιολογεί κάθε χρόνο τον αντίκτυπο και την απόδοση των ιδιωτικών, δημόσιων, εταιρικών αλλά και πανεπιστημιακών προγραμμάτων.

Στην τελευταία μελέτη αξιολογήθηκαν συνολικά πάνω από 1580 προγράμματα, από τα οποία επιλέχθηκαν 360, από 82 διαφορετικές χώρες. Παρακάτω θα δείτε τους νικητές στις κατηγορίες ιδιωτικών και δημοσίων incubators και accelerators:

Private Business Incubators

Στους πέντε κορυφαίους ιδιωτικούς επιχειρηματικούς incubators “μπήκε” το Guinness Enterprise Centre (GEC) από την Ιρλανδία, ο IE Orchard National Incubator από την Κίνα, ο Miditec από την Βραζιλία, ο iPark  από την Ιρλανδία και ο – πρώτος παγκοσμίως- 1871, το κέντρο τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας του Σικάγο.

Public Business Incubators

Τα καλύτερα δημόσια προγράμματα επιχειρηματικού incubation για φέτος είναι: το ιταλικό I3P, το Zhongguancun Software Park Incubation Service που βρίσκεται στο Πεκίνο, το ETC Baltimore, το Montpellier BIC και το Uppsala Innovation Centre.

Public Business Accelerators

Κορυφαίοι δημόσιοι επιχειρηματικοί accelerators αναδείχθηκαν οι NDRC από την Ιρλανδία, EIT Digital Accelerator από το Βέλγιο, GenerationS από τη Ρωσία, ISDI από την Ισπανία. Πρώτο σε αυτή την κατηγορία αναδείχθηκε το πρόγραμμα Kerala Startup Mission από την Ινδία.

Private Business Accelerators

Στη λίστα με τα καλύτερα ιδιωτικά προγράμματα acceleration κατάφερε να μπει το ρωσικό Global Venture Alliance, το 365x από το Ισραήλ, το The Accelerator Centre που βρίσκεται στον Καναδά, το Seed Spot από τις ΗΠΑ και το Shell Iniciativa Jovem από τη Βραζιλία.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις