Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Engino: Η κυπριακή EdTech εξοπλίζει τα δημόσια σχολεία των Η.Α.Ε. με λύσεις STEM

Η κυπριακή EdTech Engino πρόκειται να εξοπλίσει τα δημόσια σχολεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με τις λύσεις STEM τις οποίες αναπτύσσει.

Πιο συγκεκριμένα, τα προϊόντα της Engino, ENGINO STEM & ROBOTICS MINI και PRO επιλέχθηκαν – μετά από εντατική εσωτερική ανασκόπηση που διεξήχθη από το Υπουργείο Παιδείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων- για την υποστήριξη 38 χιλιάδων μαθητών στο μάθημα “Σχεδιασμός & Τεχνολογία” (Design & Technology) που πραγματοποιείται και στα επτά εμιράτα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, οι μαθητές θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τις προκλήσεις ενός τεχνολογικού κόσμου που θα αλλάξει τη ζωή τους – με έτοιμα πλάνα μαθημάτων, drag-and-drop λογισμικό ρομποτικής και έναν οδηγό για δασκάλους, ο οποίος θα ξεκλειδώσει τις πλήρεις δυνατότητές τους και θα “σπάσει” κάθε συνηθισμένο όριο σκέψης.

Η συμφωνία που κατάφερε να εξασφαλίσει η Engino δείχνει τη δυναμική τόσο του EdTech σαν τομέα όσο και του ευρωπαϊκού οικοσυστήματος που μπαίνει όλο και πιο δυναμικά σε ξένες αγορές. Στο κομμάτι του EdTech αξίζει να αναφέρουμε την ελληνική LearnWorlds, δημιουργό της ομώνυμης πλατφόρμας λογισμικού για την παραγωγή, προώθηση και εμπορία διαδικτυακών μαθημάτων, η οποία πριν από λίγους μήνες σήκωσε χρηματοδότηση ενός εκατ. ευρώ από την Marathon Venture Capital.

Με πληροφορίες από το disrupteurope.eu

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις