Η μεγάλη λίστα των αμερικανικών Micro VCs

0

Το 2012 υπήρχαν κάτω από 100 Micro VCs στις Ηνωμένες Πολιτείες, με διαθέσιμα κεφάλαια έως 100 εκατ. δολάρια. Σήμερα αυτά είναι κοντά στα 1.000, κάτι που δείχνει ότι οι επενδύσεις Pre-Seed έχουν μια δυναμική και αρκετά κεφάλαια για να ξεκινήσει κάποιος την ιδέα του.

H συγκεκριμένη κατηγορία επενδυτών (Micro VCs) είναι απόλυτα αναγκαία στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα, μια και έχουμε πολλές ομάδες σε πολύ αρχικό στάδιο που θέλουν να ωριμάσουν και να εξελίξουν την αρχική ιδέα τους.

Η λίστα δημιουργήθηκε από τον angel investor Samir Kaji και δείχνει ότι το 43% εξ’ αυτών εδρεύει, πού αλλού;, στην Καλιφόρνια και ακολουθεί η Νέα Υόρκη με 16%, Βοστώνη με 6% και Σικάγο με 4%.

Μπορείτε να βρείτε τη πλήρη λίστα εδώ.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.