Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μέσω βιντεοκλήσης θα επικοινωνούν πλέον με γιατρούς οι πελάτες της AXA!

Τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά ή με βιντεοκλήση με γιατρούς από όποιο σημείο κι αν βρίσκονται, δίνει στους ασφαλισμένους της η AXA.

Μέσω νέας υπηρεσίας, που ονομάζεται MyAXA Doctor, οι κάτοχοι του νοσοκομειακού προγράμματος «Mediσυν 3», θα μπορούν πλέον να επικοινωνούν με συνεργαζόμενους γιατρούς χρησιμοποιώντας μια ειδικά σχεδιασμένη εφαρμογή για smartphones και να λαμβάνουν τις πρώτες ιατρικές συμβουλές για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία προσφέρεται σε συνεργασία με την Teladoc Health, εταιρεία που θεωρείται παγκόσμιος ηγέτης στις εξ’ αποστάσεως υπηρεσίες υγείας. Η Teladoc Health ιδρύθηκε το 2002 και από τότε έχει επεκταθεί σε 130 χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, στην οποία «ήρθε» το 2013.

Προσφέρει υπηρεσίες τηλεϊατρικής, με on-demand ραντεβού και συμβουλευτική ενώ παρέχει μεγάλο φάσμα ιατρικών ειδικοτήτων, που περιλαμβάνει και ειδικούς ψυχικής υγείας. Αυτή τη στιγμή, η Teladoc Health συνεργάζεται με τους κορυφαίους παγκοσμίως εργοδότες, ασφαλιστικές εταιρείες, νοσοκομεία και συστήματα υγείας.

Το MyAXA Doctor

Με την υπηρεσία MyAXA Doctor, ο γιατρός μπορεί να απαντήσει σε ερωτήματα που αφορούν την κατάσταση της υγείας του ασφαλισμένου, να τον καθοδηγήσει για την επίλυση του θέματος που τον απασχολεί και να δώσει γραπτό ενημερωτικό σημείωμα. Επίσης, μπορεί να τον καθοδηγήσει σε θέματα πρόληψης ή και να προχωρήσει σε διάγνωση και σύσταση θεραπείας για κοινές ασθένειες, παρέχοντες τις αντίστοιχες οδηγίες και συμβουλές.

Επιπλέον, εάν κριθεί απαραίτητο από το γιατρό, μπορεί να δοθεί παραπεμπτικό για τη διενέργεια εξετάσεων και για χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής (το χορηγούμενο κάθε φορά παραπεμπτικό είναι αποκλειστικά ιδιωτικό και παρέχεται και λειτουργεί ανεξάρτητα από τον κρατικό Ασφαλιστικό Φορέα).

Τέλος, ο ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα να αποστείλει στο συνεργαζόμενο γιατρό αποτελέσματα εξετάσεων προς εκτίμηση, είτε μέσω email είτε μέσω της ίδια της εφαρμογής MyAXA Doctor.

Η υπηρεσία δεν αφορά προς το παρόν την αντιμετώπιση επείγοντος περιστατικού, ενώ η επικοινωνία με το γιατρό πραγματοποιείται από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 7:00 μ.μ. και μπορεί να γίνει τηλεφωνικά, με βιντεοκλήση μέσω της εφαρμογή MyAXA Doctor ή με επιστροφή κλήσης μέσω της υπηρεσίας «call back» στην εφαρμογή.

Η εφαρμογή MyAXA Doctor διατίθεται δωρεάν από το Apple Store και το Google Play.

«Αφετηρία η ανθρώπινη ανάγκη»

Ο Ερρίκος Μοάτσος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΑ Ελλάδας δήλωσε: «Για άλλη μια φορά αποδεικνύουμε ότι κάθε σχεδιασμός μας έχει ως αφετηρία μία ανθρώπινη ανάγκη. Το MyAXA Doctor αξιοποιεί τις σημαντικές προεκτάσεις της τηλεϊατρικής για να μας δώσει τη δυνατότητα επικοινωνίας με έναν γιατρό από όπου βρισκόμαστε, εύκολα και άμεσα. Αποτελεί άλλο ένα σημαντικό, καινοτόμο εργαλείο που προσφέρουμε στους ασφαλισμένους μας για να μπορούν να ζουν καλύτερα, αντιμετωπίζοντας θέματα υγείας που τους απασχολούν. Όλοι οι άνθρωποι της ΑΧΑ δίνουμε καθημερινά έναν αγώνα για να στηρίζουμε ουσιαστικά όσους μας εμπιστεύονται για να προστατεύσουν την υγεία τους, δουλεύοντας ως μία ενωμένη ομάδα, με ευρηματική σκέψη και βαθύτερη κατανόηση των νέων τεχνολογικών δεδομένων για την ασφάλιση.»

Ο Carlos Nueno, Πρόεδρος της Teladoc Health International ανέφερε: «Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ήδη επιτυχημένη συνεργασία μας με την AXA Ελλάδος, λανσάροντας την υπηρεσία MyAΧΑ Doctor. Η Ψηφιακή Υγεία σε ολόκληρο τον κόσμο έχει μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο οι ασθενείς έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, καθώς παρέχει ταχύτερη πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες μέσω της χρήσης καινοτόμων τεχνολογιών.  Η ΑΧΑ Ελλάδος και η Teladoc Health μοιράζονται το κοινό όραμα της βελτίωσης της υγειονομικής περίθαλψης, φέρνοντας τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης πιο κοντά στον ασθενή».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις