Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Connected cars: Το μέλλον της αυτοκίνησης στο επίκεντρο της φετινής CES 2022

Οι μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες θα βρίσκονται ανάμεσα στους περισσότερους από 2.200 εκθέτες που θα παρουσιάσουν τις τελευταίες τους τεχνολογίες στη φετινή έκθεση CES 2022, που θα πραγματοποιηθεί στο Λας Βέγκας από τις 5 έως τις 8 Ιανουαρίου.

Η CES η έκθεση-σταθμός για τους λάτρεις της αυτοκίνησης επιστρέφει, με επίκεντρο τις νέες τεχνολογίες και το αυτοκίνητο του μέλλοντος. Οι μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες θα βρίσκονται ανάμεσα στους περισσότερους από 2.200 εκθέτες που θα παρουσιάσουν τις τελευταίες τους τεχνολογίες στη φετινή έκθεση CES 2022, που θα πραγματοποιηθεί στο Λας Βέγκας από τις 5 έως τις 8 Ιανουαρίου.

Η CTA (Consumer Technology Association) η οποία βρίσκεται πίσω από τη διοργάνωση της έκθεσης, ανέφερε στις 17 Δεκεμβρίου ότι θα εκπροσωπηθούν περισσότερες από 200 εταιρείες από τον κλάδο των μεταφορών και της τεχνολογίας οχημάτων — αριθμός ρεκόρ για την εκδήλωση.

Ο κλάδος των μεταφορών θα εκπροσωπηθεί επάξια και από τους επιλεγμένους ομιλητές, καθώς στο βήμα της φετινής CES θα βρεθεί, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της General Motors (GM) Mary Barra και ο Υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ Pete Buttigieg.

Ανακοινώνοντας την προσθήκη του Pete Buttigieg στη λίστα των ομιλητών, ο Gary Shapiro, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του CTA δήλωσε σχετικά: «Ανυπομονούμε να συζητήσουμε για το πώς η καινοτομία και η τεχνολογία θα συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ασφαλέστερου, πιο φιλικού προς το περιβάλλον και προσιτού μέλλοντος για τις μεταφορές».

Από την πλευρά της, η Mary Barra θα δώσει την εναρκτήρια ομιλία, μιλώντας για το όραμα της GM όσον αφορά την στροφή των καταναλωτών προς τα ηλεκτρικά οχήματα. Η ομιλία της θα μεταδοθεί ψηφιακά, καθώς η GM είναι μεταξύ των εταιρειών που αποσύρθηκαν από τη συμμετοχή στη CES με φυσική παρουσία λόγω της αυξανόμενης ανησυχίας σχετικά με την πανδημία.

Η CTA ανέφερε στις 22 Δεκεμβρίου ότι είχε λάβει 42 ακυρώσεις εκθετών από την προηγούμενη Παρασκευή. Η Meta, το Twitter και το Pinterest είναι μεταξύ των άλλων εταιρειών που έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα στείλουν ομάδες στην έκθεση εξαιτίας της παραλλαγής Ο.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της CEO της General Motors, η GM αναμένεται να αποκαλύψει το πλήρως ηλεκτρικό Chevrolet Silverado. Πρόκειται για ένα φορτηγό, το οποίο, σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία, σχεδιάστηκε ως ηλεκτρικό όχημα (EV) από την αρχή, με εκτιμώμενη αυτονομία που ξεπερνά τα 400 μίλια.

Αισθητή παρουσία στη CES αναμένεται να κάνει η Hyundai Motor Company, η οποία φέτος θα επικεντρωθεί στη ρομποτική, το metaverse καθώς και σε ένα νέο concept που ονομάζει «Mobility of Things (MoT)». Στο περίπτερό της και σε μια εκδήλωση τύπου που θα μεταδοθεί ζωντανά στο YouTube, η εταιρεία θα παρουσιάσει τη σειρά προϊόντων ρομπότ, το όραμά της για την εικονική πραγματικότητα και τις ιδέες της για ένα μελλοντικό οικοσύστημα κινητικότητας.

Η Mercedes-Benz θα αποκαλύψει το ερευνητικό πρωτότυπο ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος με το όνομα VISION EQXX. Το VISION EQXX, το δυνατό «χαρτί» της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στη φετινή CES, θα παρουσιάσει την πρόοδο που έχει καταγράψει η Mercedes στους τομείς των ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης, της μηχανικής, των βιώσιμων υλικών και του προηγμένου λογισμικού.

Άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες που πρόκειται να συμμετάσχουν στη φετινή έκθεση, είναι η BMW, η Fisker και η Toyota. Μεταξύ των άλλων 200 εταιρειών από τον τομέα των μεταφορών στη CES, βρίσκονται προμηθευτές της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας όπως η Magna, η οποία αξίζει να σημειωθεί πως έλαβε το βραβείο CES 2022 Best of Innovation για το ICON Digital Radar, μια καινοτόμα τεχνολογία υποστήριξης οδηγού.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις